x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri G20 analizează reglementarea criptomonedelor, spune ministrul de finanțe din India

G20 analizează reglementarea criptomonedelor, spune ministrul de finanțe din India

de Redacția Jurnalul    |    12 Feb 2023   •   20:00
G20 analizează reglementarea criptomonedelor, spune ministrul de finanțe din India
Sursa foto: Hepta

Marile economii ale Grupului celor 20 (G20) analizează dacă grupul ar putea reglementa în mod colectiv criptomonedele, a declarat sâmbătă ministrul de finanțe Nirmala Sitharaman, conform BBC.

Având în vedere tehnologiile sofisticate implicate de aceste active virtuale, țările trebuie să discute dacă este necesară o anumită reglementare, a declarat Sitharaman, a cărei țară este președintele G20 din acest an.

Guvernul premierului Narendra Modi dezbate de mai mulți ani elaborarea unei legi care să reglementeze sau chiar să interzică criptomonedele, dar nu a luat o decizie finală.

"Discutăm cu toate națiunile, că dacă este nevoie de reglementare, atunci o singură țară nu poate face nimic", a declarat Sitharaman reporterilor după ce s-a întâlnit cu directorii băncii centrale la New Delhi. "Discutăm cu toate națiunile, dacă putem face o procedură standard de operare care să fie urmată de toată lumea pentru a face un cadru de reglementare și dacă poate fi eficientă.

India va găzdui luna aceasta miniștrii de finanțe și guvernatorii băncilor centrale din cadrul G20.

Anul trecut, Modi a declarat că este nevoie de un efort colectiv la nivel mondial pentru a face față problemelor ridicate de criptomonede. Reserve Bank of India a declarat că criptomonedele ar trebui interzise, deoarece sunt asemănătoare unei scheme Ponzi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: criptomonede reglementare