x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Globalworth a cumparat clădirea de birouri Warta Tower din Polonia pentru 55 milioane de euro

Globalworth a cumparat clădirea de birouri Warta Tower din Polonia pentru 55 milioane de euro

15 Mar 2018   •   11:30
Globalworth a cumparat clădirea de birouri Warta Tower din Polonia pentru 55 milioane de euro

Compania de investiţii imobiliare Globalworth, prezentă şi pe piaţa din România, a achiziţionat clădirea de birouri Warta Tower din Polonia, în urma unei tranzacţii cu o valoare de 55 milioane de euro, a anunţat compania.

 

Clădirea de birouri Warta Tower, situată în vestul Varşoviei şi finalizată în anul 2000, este una dintre primele şi cele mai importante clădiri de birouri de clasă A din Varşovia. Aceasta cuprinde 28.000 metri pătraţi de spaţiu închiriabil şi se distinge printr-o viziune arhitecturală modernă. Construcţia de 21 de etaje este ocupată de chiriaşi diverşi, cel mai mare dintre aceştia fiind compania de asigurări şi reasigurări Warta Insurance.

Această tranzacţie vine în continuarea strategiei de extindere a companiei, prin care îşi propune că devină principalul proprietar de birouri din regiune, scrie agerpres

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare listată pe piaţa bursieră AIM care activează în Europa Centrală şi de Est. Compania a devenit principalul investitor pe piaţa de clădiri de birouri din România, iar în 2017 a pus bazele unei platforme semnificative de investiţii în Polonia, printr-o participaţie de 72% în Griffin Premium R.E. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piaţa poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varşovia.

Globalworth achiziţionează, dezvoltă şi gestionează direct clădiri de birouri şi în sectorul de logistică/industrie uşoară, în locaţii premium, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spaţii către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproximativ 110 profesionişti în România şi Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de 1,8 miliarde de euro, 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naţionale şi multinaţionale din 28 de ţări şi 37 de sectoare de activitate.

×