x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Începe “România dansează”. Bendeac face show, CRBL e cusurgiu, Monica le dă curaj concurenţilor

Începe “România dansează”. Bendeac face show, CRBL e cusurgiu, Monica le dă curaj concurenţilor

de Anca Nicoleanu    |    14 Mar 2013   •   10:22
Începe “România dansează”. Bendeac face show, CRBL e cusurgiu, Monica le dă curaj concurenţilor
PRESELECŢIILE. Peste 5.000 de concurenţi s-au prezentat la preselecţii, la “România dansează”, super show-ul care începe pe 17 martie, la Antena 1, avându-l ca prezentator pe Jorge. Dar în faţa juriului format din Monica Petrică, Mihai Bendeac şi CRBL, au ajuns doar 250 de numere de dans. “Juriul a acordat minim două steluţe aurii pentru 133 de concurenţi. Doar 36 vor intra în semifinale, câte 12 pe semifinală. Nouă dintre ei ajung în finala din 19 mai”, ne spune Ortansa Ichim, Head of Content România dansează. Cei mai tineri participanţi au 5 ani, cea mai în vârstă a fost o doamnă de 72 de ani. De ce Mihai Bendeac, Monica Petrică şi CRBL în juriu, şi nu alţii, ne explică tot Ortansa Ichim. “CRBL, pentru că e cel mai cunoscut dansator de breakdance din România, dansează de când unii nici nu ştiau ce înseamnă street dance şi, în timpul audiţiilor, ne-am şi dat seama că ştie majoritatea dansatorilor de street din România şi nu numai. Este şi cel mai exigent. Colegii îi şi spun IML la câte steluţe roşii a dat, iar când dă una aurie, sigur este meritată cu vârf şi îndesat. E tare cusurgiu. Monica, pentru că poate analiza tehnica, graţia şi are în spate o carieră în balet şi când colegii Mihai şi CRBL sunt mai duri, este cea care le dă curaj concurenţilor. Mihai, pentru că lumea trebuie să ştie că, atunci când dansezi, trebuie să transmiţi ceva publicului, nu eşti la orice concurs de dans, eşti la un spectacol! Mihai s-a uitat atent la atitudinea concurenţilor, la ce transmit, este foarte important pentru un concurent să ştie să facă show, să impresioneze publicul”.

PRIMELE IMPRESII. CRBL crede că este cel mai avantajat dintre juraţi. “Cariera mea este asemănătoare cu a participanţilor, eram un anonim a cărui pasiune a fost dansul, m-am ridicat încet, asta şi pentru că am muncit ca un nebun, dar şi datorită şansei. Aşa că pot evalua un concurent şi din punct de vedere al originalităţii, şi al talentului, şi al tehnicii şi pot să apreciez ce şanse are să evolueze”. La rândul ei, Monica Petrică spune că va judeca prestaţia concurenţilor “prin prisma istoricului meu de balerină clasică şi contemporană, însă nu voi fi neapărat şi cel mai exigent jurat. Consider că suntem un juriu foarte echilibrat şi fiecare îşi va pune amprenta pe “contractile” finaliştilor (râde)". La preselecţii, CRBL a aflat multe poveşti senzaţionale, pe care le vor afla şi telespectatorii la momentul potrivit, şi a fost impresionat cel mai tare de copii. "Îmi rup sufletul copiii, am şi eu o fetiţă acasă, mi-e greu să mă uit în ochişorii lor şi să le spun că, deocamdată, nu sunt pregătiţi, nu au suficiente cunoştinţe pentru a se califica la acest concurs. De cele mai multe ori, nici măcar nu-i vina lor, ci a instructorilor care n-au înţeles foarte bine ce înseamnă <> şi îi trimit pe scenă cu dansuri care n-au nici o legătură cu acest show". Monica Petrică spune că a rămas fără cuvinte în faţa unor micuţe balerine, dar şi a unor copii care au ajuns să stăpânească nişte mişcări performante fără îndrumarea unui profesor. "Ba mai mult, unul dintre ei nu avea nici măcar o oglindă în casă, repeta doar noaptea, la umbra becului. Asta da exemplu de voinţă!", spune ea.

JURAŢII, UNII DESPRE ALŢII. Despre colegii de jurizare, Edy CRBL are numai vorbe frumoase: "Monica e frumoasă, talentată şi ştie din primele secunde ale evoluţiei concurenţilor dacă merită să meargă mai departe. Era şi de aşteptat, având în vedere că dansează de când se ştie şi are o carieră ireproşabilă de prim-balerină. Mihai este entuziast, expansiv, comunicativ, de multe ori m-am întrebat, privindu-l, cum s-o uita omul ăsta la televizor, la talent-show-uri? Sare de pe scaun, gesticulează, comunică excelent, este o adevărată placere să-l priveşti şi să interacţionezi cu el". Şi Monica zice de bine despre colegii ei, pe care îi consideră simpatici, "nişte oameni minunaţi, nişte luptători adevăraţi, fiecare în domeniul lui". I-am întrebat pe cei doi care sunt beneficiile şi inconvenientele unui jurat la "România dansează". "Cea mai mare satisfacţia a mea, ca parte a acestui juriu, este să văd venind oameni interesaţi de dans, oameni care nu au practicat dansul ca profesionişti, dar care îl preţuiesc din inimă şi fac totul cu o pasiune absolute năucitoare. Cât despre dezavantaje, spun cu mâna pe inimă că ele nu există", spune Monica. "Dezavantajul este, după cum spuneam, că eşti pus în situaţii absolut dificile, cum ar fi acelea când trebuie să le spui ”nu” copiilor. În astfel de clipe, aş prefera să intru în pământ. Dar există multe alte momente absolut minunate, ai bucuria de a descoperi talente adevărate, oameni care, când dansează, îţi fac lumea frumoasă. Eu mă simt fericit, nu exagerez absolut deloc, când descopăr persoane cu har, apăs pe butonul cu steluţa aurie, cel care anunţă calificarea în faza următoare, cu atâta satisfacţie de parcă în acel moment aş putea decide soarta întregii lumi şi hotărăsc ca fiecare cetăţean de pe Glob să fie bogat, fericit şi sănătos", adaugă CRBL.

UN SHOWCARE-ŢI FACE VIAŢA FRUMOASA. Amândoi m-au asigurat că show-ul nu trebuie ratat. "Aici vei cunoaşte oameni talentaţi, cu poveşti senzaţionale. Pentru că oferă şansa unui om absolut anonim să devină celebru peste noapte, mulţumită talentului pe care-l are la dans şi de care nu ştia nimeni. Pentru că Bendeac face show în show. Pentru că Monica este o prezenţă diafană şi un jurat ale cărui decizii merită urmărite. Pentru că nici eu nu-s mai prejos decât ei doi (râde). Pentru că <> este un spectacol care are talent, umor, lumină, culoare. Pentru că este un show curat, pozitiv, care-ţi face, pentru câteva ore, viaţa mult mai frumoasă", conchide CRBL.

Jorge:
Prezentatorul show-ului, Jorge, spune că "România dansează" vorbeşte despre ambiţie, ţeluri mari, perseverenţă şi "include toate caracteristicile unui campion". "Prin această emisiune, oamenii pot să se autodepăşească, pentru a-şi atinge idealul. M-au impresionat concurenţii care au venit cu dorinţa extraordinară de a reuşi, indiferent de starea lor de sănătate, de greutăţile prin care au trecut, de situaţia materială precară sau pregătirea profesională. Au participat şi oameni în scaunul cu rotile sau cu deficienţe în auz, a căror dorinţă de a reuşi era extraordinară."
_____________________________________
România dansează ■ duminică, 17 martie, ora 20.30 ■ Antena 1

×
Subiecte în articol: romania danseaza