x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Încrederea în antreprenori a crescut cu 50% în ultimul deceniu

Încrederea în antreprenori a crescut cu 50% în ultimul deceniu

09 Sep 2021   •   17:25
Încrederea în antreprenori a crescut cu 50% în ultimul deceniu

În ultimul deceniu a crescut cu 50% încrederea românilor în antreprenoriat, potrivit Barometrului Romanian Business Leaders (RBL).

În raport sunt analizate 14 domenii de activitate, pe care antreprenorii îşi propun să le urmărească anual. 
Barometrul RBL evidenţiază domeniile în care s-au înregistrat progrese, dar şi pe cele în care există decalaje faţă de UE. 

Printre domeniile în care s-au înregistrat progrese sunt: sectorul energetic - România se află pe locul 7 în UE la ponderea energiei electrice din surse regenerabile, depăşind cu 9% media UE şi mediul antreprenorial. În primul semestru din 2021 s-au înregistrat cu 50% mai multe înmatriculări de persoane fizice autorizate şi juridice, fașă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Progrese au mai fost și la absorbţia fondurilor europene, cu 10% mai mare raportat la 2020.

Scăderi au fost la: sănătate, unde cheltuielile pe cap de locuitor sunt la 50% din media UE; economia nefiscalizată, cu decalaj de TVA cu 25% mai mare față de media UE; rata de reciclare a deşeurilor municipale aflată în stagnare  din 2013 la 14%, cu 33% sub media europeană.

Încrederea în forțele proprii pentru a aduce schimbări în societate a crescut de la 1 din 7 români, la 1 din 3. Totodată, aceștia au cea mai mare încredere în micii întreprinzători din orașele unde locuiesc. 

 

×
Subiecte în articol: antreprenori