x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de miercuri; tranzacţiile au coborât la jumătate în comparaţie cu ziua precedentă

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de miercuri; tranzacţiile au coborât la jumătate în comparaţie cu ziua precedentă

28 Aug 2019   •   22:00
Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de miercuri; tranzacţiile au coborât la jumătate în comparaţie cu ziua precedentă
Sursa foto: jmiks/Getty Images/iStockphoto

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de miercuri, iar valoarea totală a tranzacţiilor a coborât la 25,12 milioane de lei (5,31 milioane de euro), sub jumătate faţă de cea consemnată în sesiunea precedentă. 

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o depreciere de 0,14%, până la 9.245,95 puncte.

BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a pierdut 0,15% din valoare, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis pe minus cu 0,22%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o scădere de 0,12%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,31%. Indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o apreciere de 0,50%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 7,55 milioane de lei, urmate de titlurile Fondului Proprietatea (4,62 milioane lei lei) şi cele ale Purcari Wineries Public Company Limited (1,63 milioane de lei). 

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile UAMT, care s-au apreciat cu 12,94%, Altur (+2,74%) şi Impact Developer&Contractor (+1,74%). 

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Societăţii de Construcţii Napoca (-14,46%), Romcarbon (-4,87%) şi Farmaceutica Remedia (-4,12%).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bursa