x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Bursele din Europa scad. Acțiunile companiilor italiene cresc după victoria alianței de dreapta

Bursele din Europa scad. Acțiunile companiilor italiene cresc după victoria alianței de dreapta

26 Sep 2022   •   14:59
Bursele din Europa scad. Acțiunile companiilor italiene cresc după victoria alianței de dreapta
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Bursele din Europa au scăzut, astăzi, pe fondul recesiunii mondiale. În sens contrar, acțiunile companiilor italiene au crescut semnificativ după victoria dreptei în alegerile legislative, scrie Reuters.

Indicele STOXX 600 a avut un declin de 0,3%, în această dimineață, din cauza datelor de scădere economică din zona euro. Investitorii se tem de creșterea dobânzilor care va afecta evoluția financiară. 

Acţiunile companiilor din petrolul şi gaze au scăzut cu 1,1%, cele ale societăților miniere s-au redus cu 1,2%, din cauza prețurilor mai mici la ţiţei şi metale.

Indicele principal DAX ar Bursei din Germania a scăzut cu 0,07% luni dimineaţa.

La Bursa de la Londra indicele principal FTSE 100 a crescut cu 0,5%. Indicele FTSE 250 a scăzut cu 0,7%. Lira sterlină s-a depreciat cu aproape 5%, până la 1,0327 dolari, cel mai scăzut nivel din 1985.

Indicele FTSE Mib al Bursei de la Milano a urcat cu 0,7%, datorităcreşterii acţiunilor financiare, după victoria în alegeri a dreptei italiene, în  frunte cu Giorgia Meloni.

 

×
Subiecte în articol: bursa italia