x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Cea mai mare fabrică de pavele din sud-estul Europei se va deschide în România

Cea mai mare fabrică de pavele din sud-estul Europei se va deschide în România

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2024   •   13:30
Cea mai mare fabrică de pavele din sud-estul Europei se va deschide în România

O nouă fabrică se construiește într-un oraș din apropierea Capitalei. Unitatea de producție este amplasată pe un teren de peste 120.000 mp şi are o suprafaţă de 18.000 de metri pătraţi.

Producătorul de pavele şi borduri Symmetrica a anunțat că va investi într-o nouă unitate de producție.  Proiectul are ca scop construirea celei mai mari fabrici de pavaje şi dale din beton din sud-estul Europei.

”Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunţă o nouă investiţie în cea mai mare fabrică de pavaje şi dale din beton din zona de Sud-Est a Europei, în valoare de 48 de milioane de euro”, transmite compania, potrivit news.ro.

Unitatea de producţie va fi amplasată în orașul Bolintin Vale.

”Situată în Bolintin Vale – Ilfov, noua noastră fabrică de prefabricate va fi un simbol al progresului tehnologic. Cu o suprafaţă impresionantă şi capacităţi de producţie extinse, această unitate reprezintă un pilon esenţial în sprijinirea creşterii şi dezvoltării regionale şi înglobează tehnologii noi pentru piaţa românească”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al companiei, notează observatornews.ro.

Fabrica  va dispune de două parcuri fotovoltaice.

”Fabrica din Bolintin Vale va fi inaugurată în această toamnă. Fiind amplasată în apropierea unităţii pe care deja o deţinem, încă din 2011, în proximitatea Capitalei, am decis migrarea activităţii din aceasta către noua locaţie, optimizând astfel întreaga producţie”, a precizat Sebastian Bobu, directorul executiv al companiei.

×