DEWA (Dubai Electricity and Water Authority) va cheltui în următorii cinci ani aproximativ 81 de miliarde de dirhami (22 miliarde de dolari) pentru proiecte energetice, în condiţiile în care energia regenerabilă are o cotă din ce în ce mai ridicată în producţia totală, a afirmat marţi directorul general Saeed Mohammed Al Tayer.
Săptămâna trecută, DEWA a atribuit un contract pentru un proiect de turbine cu gaz de 815 megawaţi în Al Aweer, o suburbie din Dubai, companiilor Siemens (Germania) şi El Sewedy Power (Egipt), a declarat Al Tayer, într-un interviu acordat Bloomberg.
De asemenea, compania construieşte cel mai mare parc solar din lume, încercând să-şi reducă dependenţa de gazele naturale. ''Strategia noastră este ca, până în 2050, aproximativ 75% din energie să fie regenerabilă. Până în 2020 ne vom îndeplini şi ne vom depăşi obiectivele. Ţinta noastră este de 7%, dar cred că vom ajunge la 8-9%", a explicat şeful DEWA.
Şi Arabia Saudită a demarat un masiv program de energie regenerabilă, ale cărui costuri se ridică la 30-50 de miliarde de dolari, a anunţat recent ministrul Energiei, Khalid Al-Falih. Acesta a adăugat că, până în 2030, Arabia Saudită intenţionează să producă 70% din energia sa folosind gazele naturale şi 30% din energie regenerabilă şi alte surse.
Până în 2023, cel mai mare producător din OPEC vrea să genereze 10 gigawaţi din surse regenerabile de energie, inclusiv energie solară şi eoliană. AGERPRES