Fondurile de investiții au crescut cu 30% în ultimii trei ani
Primele cinci fonduri de investiții din România au avut o performanță de 30% în ultimii trei ani pe Bursa de Valori din București (BVB), ceea ce înseamnă o creștere de 10% pe an.
"Dacă ne uităm la performanţă, aceasta explică trendurile pe care le vedem, adică cel mai performant fond anul trecut a avut o performanţă apropiată de 20%, remarcabilă dacă o comparăm cu câştigurile oferite de depozitele bancare, care sunt în zona de 1, 2, 3 procente. Dacă ne uităm la performanţele din ultimii trei ani, vedem că primele cinci fonduri sunt toate situate la o performanţă cumulată de peste 30%, care înseamnă 10% plus în fiecare an. Ne bucurăm să vedem că cele mai performante fonduri, marea lor majoritate, sunt fonduri care sunt structurate pe indicii Bursei de Valori Bucureşti şi aici ne referim la ETF construit de Tradeville, fondul de indice al BT, BT Index România, fondurile de index ale Certinvest, BET index şi XT index şi FDI Prosper Invest, administrat de SAI Broker. Pe scurt, ne bucurăm să vedem un parteneriat puternic între noi şi industria fondurilor de investiţii. Ne bucurăm să vedem performanţe bune pe care le oferă fondurile de investiţii investitorilor", a declarat Radu Hanga, președintele BVB.
În contextul crizei economice generată de pandemia de coronavirus, fondurile de investiții dau semnale că își revin în acest an.
Preşedintele BVB a participat, miercuri, la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare din 17 februarie, alături de reprezentanţi ai administratorilor de fonduri de acţiuni cu expunere pe piaţa de capital locală.

Ştiri din .ro
- Nasleu, hărțuind o angajată de la Piețe SA: ”O să pari că ești o curvă. Tot eu o să conduc, proasta p..lii. Ați luat-o la colțul gurii” AUDIO Pressalert.ro
- Peste 36,4 milioane lei din bani publici, în trei ani, pentru ”paravanul” lui Nasleu. De unde au luat companiile liberalului Gaiță cele mai importante contracte Pressalert.ro
Agroland va fi listată la Bursa de Valori București
Controale la furnizorii de energie electrică
Autorizațiile de contrucție pentru clădiri rezidențiale au crescut cu 10,2% în ianuarie 2020
Ministrul Finanţelor Cîţu ne-a îndatorat cu 3 milioane euro/pe oră, premierul Cîţu, doar cu 1,7 milioane euro

Valea Jiului: redresare după model polonez

Reciclarea fictivă a ambalajelor aduce bani frumoşi
Noi restricţii pe piaţa ambalajelor de plastic
Se schimbă etichetele energetice pentru electrocasnice
Eficiența programului SUMAL pentru stoparea tăierilor ilegale
Ce spune ministrul Muncii despre pensiile speciale
18 miliarde de lei de la buget pentru plata pensiilor
Obiectiv 2021: Ministerul Transporturilor vrea să investească în căi ferate
Șefa TVR cere Guvernului OUG pentru limitarea activității Televiziunii Române pentru că banii alocați sunt insuficienți
Firma ta are generator electric? Iată de ce este important
