x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Indicele BET-TR de la Bursa de Valori Bucureşti atinge marţi un maxim istoric

Indicele BET-TR de la Bursa de Valori Bucureşti atinge marţi un maxim istoric

28 Mai 2019   •   22:30
Indicele BET-TR de la Bursa de Valori Bucureşti atinge marţi un maxim istoric

Indicele BET-TR de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a atins marţi un maxim istoric, de 12.869 de puncte, depăşind maximul anterior atins pe 4 decembrie 2018, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei.

"Maxim istoric pentru indicele BET-TR de la Bursa de Valori Bucureşti. După o creştere de peste 3% într-o singură zi, BET-TR ajunge la 12.869 de puncte, depăşind maximul anterior atins pe 4 decembrie 2018. BET-TR este indicele care include şi dividendele acordate de cele mai tranzacţionate 16 companii listate, cu excepţia SIF-urilor. Tot azi, volumele de tranzacţionare au depăşit 20 de milioane de euro, de două ori peste media obişnuită", se arată în postarea de pe Facebook.

Bursa de la Bucureşti a închis şedinţa de marţi cu o creştere de 3,14% a indicelui principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, iar valoarea tranzacţiilor a urcat cu aproape 80% faţă de şedinţa precedentă, la 99,89 milioane de lei (20,98 milioane de euro).

BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a câştigat 3,02%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis pe plus cu 3,66%.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bet-tr bursa de valori