x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii (P) Este Argintul o Investiție Bună pentru 2024?

(P) Este Argintul o Investiție Bună pentru 2024?

07 Noi 2023   •   12:51
(P) Este Argintul o Investiție Bună pentru 2024?
Sursa foto: capex.com

Argintul este considerat un bun instrument de diversificare a portofoliului, iar tensiunile geopolitice globale în creștere ar putea susține evoluția prețului.

Cum să abordezi Investițiile în Argint
 

Cu “dobânzi mari pentru mai mult timp”, câteva bănci aproape de colaps și o posibilă recesiune la orizont, mulți investitori caută modalități de a se pregăti pentru potențialele incertitudini viitoare. Argintul este "aurul ieftin", dar reziliența din ultima vreme a metalului gri și deficitul de ofertă preconizat ar putea determina investitorii să ia în considerare acest activ alternativ pentru diversificarea portofoliilor.

Metalele prețioase, în special aurul și argintul, au fost întotdeauna considerate investiții sigure, cu o valoare intrinsecă care nu a scăzut de-a lungul secolelor. În ultimii 15 ani, prețul argintului a crescut de mai mult de trei ori, de la un minim de 7 dolari pe uncie în 2005 la nivelul actual de 24 de dolari pe uncie. În plus, cel mai recente previziuni privind prețul argintului din partea experților indică o potențială creștere în anticiparea scăderii dobânzilor și a randamentelor reale din SUA, care va determina, probabil, un reviriment anticipat al creșterii economice din SUA la începutul anului 2024.

De ce ar putea fi Argintul o investiție bună?

Din cele mai vechi timpuri, cuvântul "argint" a fost folosit în întreaga lume pentru a desemna banii. Fiind o materie primă monetară renumită, ca și aurul, argintul are valoare intrinsecă, ceea ce îl face ideal ca monedă și rezervă de valoare. Cu o ofertă limitată și în scădere, argintul și-a menținut constant valoarea ca monedă timp de peste 4.000 de ani. Acesta este motivul pentru care marile fonduri de investiții și alți investitori alocă din ce în ce mai mult o parte din investițiile lor argintului.

×