x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Rompetrol, cel mai mare exportator de produse petroliere al României

Rompetrol, cel mai mare exportator de produse petroliere al României

de Articol publicitar    |    10 Apr 2013   •   11:18
Rompetrol, cel mai mare exportator de produse petroliere al României

Rompetrol este una dintre cele mai cunoscute mărci româneşti din regiunea Mării Negre şi Mării Mediterane. Sub acest brand se vând astăzi combustibili în România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Franţa şi Spania. Produsele Petromidia ajung şi în ţări precum Serbia, Grecia, Turcia şi Liban, lucru confirmat şi de evoluţia în cifre a exporturilor companiei din ultimii ani.

Conform datelor Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor (ANEIR), Rompetrol Rafinare a fost cel mai mare exportator de produse petroliere al României în 2012, cu o valoare totală de aproximativ 1,7 miliarde de dolari. Clasamentul ANEIR numără 1.000 companii, dintr-un total de 17.044 firme exportatoare, iar Grupul Rompetrol este prezent în top cu trei companii - Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals şi Rompetrol Gas.

Anul 2012 a reprezentat o etapă-cheie în strategia de dezvoltare a Grupului -  modernizarea şi creşterea capacitatii de procesare a rafinăriei Petromidia de la 3,8 la 5 milioane de tone pe an. Astfel, majorarea producţiei şi a vânzărilor de carburanţi vor contribui semnificativ în viitor la creşterea prezenţei Rompetrol în regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane.

Grupul Rompetrol estimează pentru acest an o creştere cu 15-20% a exporturilor de produse petroliere, valoare totală ridicându-se la peste 2 miliarde de dolari.


 



×