x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Iuliana este... Doamna Ambasador

Iuliana este... Doamna Ambasador

de Sebastian S. Eduard    |    27 Sep 2012   •   18:51
Iuliana este... Doamna Ambasador

Duminica, 23 septembrie, Studioul 3 al TVR a fost gazda celei de-a V-a Gale a Crucii Rosii Romane. In cadrul acestei editii, Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane a anuntat si primul ambasador al CRR: Iuliana Tudor. Gala Crucii Rosii Romane a fost precedata de patru emisiuni care i-au introdus pe telespectatori in povestea celor 136 de ani de activitate. In acest an, CRR a initiat si un nou proiect: "Puncte de prim ajutor in zone izolate". Proiectul se adreseaza comunitatilor izolate din mediul rural care nu dispun de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanta se afla la distanta. In aceste sate izolate, in cazul producerii unui accident sau acutizarii unei boli cronice, au loc foarte multe tragedii pana la sosirea ambulantei. Crucea Rosie Romana isi propune sa vina in sprijinul acestor comunitati prin instruirea unei familii in fiecare zona izolata, care sa acorde primul ajutor de baza. Familia instruita care va fi dotata cu o trusa de prim ajutor, va avea rolul de a va veni in sprijinul rezolvarii urgentelor minore si va preveni agravarea situatiei in cazul unor urgente care necesita asistenta medicala.

● Jurnalul National: Ce inseamna pentru tine Gala Crucii Rosii?
● Iuliana Tudor: An de an, Gala Crucii Rosii inseamna incununarea eforturilor unor oameni care se dedica total si neconditionat semenilor lor. De patru ani sunt gazda acestui eveniment care, pentru mine, inseamna emotia unui nou inceput si concluzia unei povesti cu final fericit. Si spun asta deoarece Gala Crucii Rosii este, anual, momentul demararii unor programe care, realmente, schimba in bine vietile a mii de oameni, dar este si un moment al bilantului activitatii Societatii Romane de Cruce Rosie pe anul respectiv. Din punct de vedere al productiei de televiziune, inseamna un mecanism urias, care prinde viata datorita unei echipe foarte mari, alcatuita din staff-ul Crucii Rosii si din colegii mei din Televiziunea Romana.

● Ai primit si o anumita distinctie…
● A fost o surpriza si pentru mine… o imensa bucurie! In cadrul Galei din acest an am fost numita Ambasador al Crucii Rosii Romane. Este o distinctie care ma onoreaza. Pana acum, implicarea mea in proiectele Crucii Rosii au insemnat o activitate pe care am facut o cu o imensa placere si din dorinta de a ajuta cu tot ce pot. Aceasta investitura ma responsabilizeaza si sper sa pot contribui mult mai mult decat pana acum la tot ce inseamna dezvoltarea si promovarea activitatii CRR. Imi doresc sa-mi aduc toata priceperea in proiectele pe care Societatea Romana de Cruce Rosie le va implementa si sper ca, impreuna, sa aducem o schimbare in bine pentru multi romani. Vreau sa-i multumesc dnei Mihaela Geoana, presedintele CRR pentru increderea acordata inca de la inceputul colaborarii noastre.

● Crucea Rosie face o treaba minunata in Romania. Care este sentimentul tau atunci cand ajuti la o campanie de strangere de fonduri. Suntem bogati sau saraci?
● In astfel de proiecte, in care sunt interfata unor demersuri desfasurate la nivel national, pun totul pentru a-i convinge pe cei de acasa ca fiecare gest conteaza. Oamenii au, uneori, prejudecata ca trebuie sa doneze sume mari pentru a ajuta, realmente un caz. Si, pentru ca nu se pot dispensa de sume atat de mari renunta sa doneze. Ei bine, daca fiecare dintre acesti oameni ar dona macar un leu, s-ar strange o suma care ar conta. Cred ca, individual, suntem saraci. Iar cand ne unim fortele pentru o miza atat de mare… devenim bogati.

● Ce ne lipseste? Din ce aveam prea mult?
● Memoria. Nu trebuie sa uitam trecutul, si cat de greu ne era. Nu trebuie sa uitam perioadele in care aveam prea multe cozi pentru cane, lapte oua, daramite pentru medicamente din strainatate. Nu trebuie sa uitam ca majoritatea romanilor traia cu teama zilei de maine, cu teama de celalalt, cu prea multa teama de faptul ca nu exista tehnologie care sa faca minuni. Nu trebuie sa uitam ca prea multi s-au stins asteptand sansa de a pleca in strainatate pentru o interventie medicala. Daca ne amintim de toate acestea ne vom da seama cat de norocosi suntem c-am apucat prezentul!

×