x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Ovidiu Drăgan, fostul şef al secţiei Sport de la Giga TV: "Angajaţilor li s-a interzis, fără nici o notificare scrisă, să se mai prezinte la serviciu"

Ovidiu Drăgan, fostul şef al secţiei Sport de la Giga TV: "Angajaţilor li s-a interzis, fără nici o notificare scrisă, să se mai prezinte la serviciu"

13 Feb 2012   •   16:14
Ovidiu Drăgan, fostul şef al secţiei Sport de la Giga TV: "Angajaţilor li s-a interzis, fără nici o notificare scrisă, să se mai prezinte la serviciu"

In urma articolului publicat saptamana trecuta pe jurnalul.ro, care anunta demiterea intregului departament Sport al Giga TV, la doar trei saptamani de la lansarea postului, Ovidiu Dragan, fostul sef al amintitei sectii, face o serie de precizari. Acesta povesteste, printre altele, cum lui si colegilor sai li s-a interzis, fara nici o notificare scrisa, sa se mai prezinte la serviciu incepand cu data de 06.02.2012, invocandu-se motivul economic, desi sectia Sport a fost una dintre putinele care nu si-a depasit bugetul cu nici un ban. De asemenea, Ovidiu Dragan precizeaza ca raspunsul pentru jurnalul.ro oferit de PR-ul postului, Ana Dumitru - "din cauza feedback-ului inregistrat pana acum pe acel tronson orar (n.n. GTV Arena, 19.00-20.00), am hotarat sa renuntam la Sport urmand ca, din martie, pe acel interval, sa avem o alta emisiune" -, nu are o baza reala, intrucat "postul nu a platit firma care se ocupa de monitorizarea audientelor TV, feedback-ul despre care vorbeste nu se sustine decat cu mijloace pe care numai aceasta Dumitru le cunoaste". Despre cum se fac angajarile la Giga Tv si alte amanunte din bucataria postului, in cele ce urmeaza:

Precizari Sectia Sport GiGa TV:
"Am citit in Jurnalul National un material referitor la demiterea Sectiei Sport de la GiGa Tv si este de datoria mea sa fac o serie de precizari. Nu as fi facut-o daca in articolul din Jurnalul nu ar fi aparut declaratia unei anumite Ana Dumitru, care spune ca lucreaza in departamentul PR de la amintita televiziune. In primul rand, raspunsul ei acopera doar partea care se refera la emisiunea Arena Gtv, al carei realizator si prezentator am fost. Cum, dupa cate stiu eu, postul nu a platit firma care se ocupa de monitorizarea audientelor TV, feedback-ul despre care vorbeste nu se sustine decat cu mijloace pe care numai aceasta Dumitru le cunoaste. Ca sa o ajut, ii recomand sa ia in calcul si numeroasele preluari pe care cele mai importante site-uri de sport din tara, gsp.ro si prosport.ro, le-au facut din contentul emisiunii Arena Gtv. Ana Dumitru ar mai fi avut cateva motive sa taca, unul foarte serios fiind acela ca nu poti sa scoti din grila o emisiune de sport dupa numai sapte editii, timp in care i-am avut invitati pe Mircea Sandu, presedintele FRF, impresarul Victor Becali, fostul ministru Dan Matei Agathon (membru fondator al FC Dinamo) sau Dan Lazarescu, membru marcant al CCA. Nimeni din conducerea televiziunii nu mi-a reprosat nimic, iar ora la care Arena Gtv a intrat in program a fost impusa de George Harabagiu. Initial, emisiunea era programata la ora 22, dar Harabagiu, care a mintit spunand ca va avea o emisiune de dezvaluiri si anchete, a luat tronsonul amintit si acum citeste din ziare ceea ce nu a vazut Anca Florea cu putin timp mai devreme. Apropo de feedback, ar fi foarte interesant sa aflam ce a spus lumea despre horcaielile din prime time ale redactorului sef Anca Florea. Aceasta, ca sa divaghez un pic, are in arsenalul de selectie a oamenilor care apar pe sticla si un criteriu extrem de original: "E bun, manca-l-ar mama!'.

Revenind la situatia intregii Sectii Sport, angajatilor de aici li s-a interzis fara nici o notificare scrisa sa se mai prezinte la serviciu incepand cu data de 06.02.2012. Oficial, motivul a fost unul economic, dupa cum Harabagiu a spus ulterior unor angajati, desi Sectia Sport a fost una dintre putinele care nu si-a depasit bugetul cu niciun eurocent. Initial, urma sa realizez doua emisiuni, una luni si una joi, dar grila a fost modificata aproape zilnic pana pe 24 ianuarie, ziua lansarii "pe bune' a postului. Au mai aparut inca doua emisiuni, plus un calup consistent de sport la matinal, 12 minute in fiecare ora, care au impus angajarea a inca doi oameni, acceptata de conducere fara nici o obiectie. Sectia Sport a produs zilnic minutele de stiri cerute de conducere, deseori si peste cele patru minute acordate conform discutiei initiale cu sefii postului. Mai mult, i-am prezentat "managerului' Harabagiu o persoana care ar fi putut sa asigure contracte de publicitate de 40.000 de euro, dar omul conducerii nu a aparut la birou sase ore in ziua in care trebuia sa se intalneasca pentru a discuta afacerea. Si inca un argument pentru lipsa de profesionalism a celor care conduc postul: in curand, GiGa Tv urmeaza sa fie obligata la plata unei sume importante, de cateva sute de mii de euro, catre un gigant din domeniu, pentru nerespectarea legislatiei privind drepturile de autor.

Prin urmare, consider declaratia oficiala venita de la GiGa Tv mincinoasa si tendentioasa, solicitand totodata dezmintirea imediata a aberatiilor furnizate de numita Ana Dumitru, care au lezat demnitatea umana si imaginea profesionala ale unor oameni veniti cu toata disponibilitatea si experienta anterioara la sus-numitul post de televiziune. Ovidiu Dragan, fost sef Sectie Sport GiGa Tv" (A.N., D.S.)

×
Subiecte în articol: giga tv