x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri (P) 6 riscuri financiare cu care se confruntă pensionarii și cum să le abordați

(P) 6 riscuri financiare cu care se confruntă pensionarii și cum să le abordați

19 Sep 2024   •   10:09
(P) 6 riscuri financiare cu care se confruntă pensionarii și cum să le abordați

Oricine se poate confrunta cu riscuri financiare înainte și după pensionare. Aceste situații de urgență vă pot pune într-o situație care vă poate obliga să luați un imprumut nebancar pentru a rezolva.

Pe măsură ce vă îndreptați spre zilele de apus departe de locul de muncă, ar trebui să vă uitați la cele două fețe ale monedei. Luați în considerare bucuria vieții și posibilele amenințări financiare care v-ar putea întrerupe viața.

Aceste riscuri pot cauza cheltuieli neașteptate sau vă pot reduce veniturile. De exemplu, decesul soțului/soției sau al unui copil adult care lasă în urmă nepoți mici în grija dumneavoastră vă poate perturba semnificativ finanțele. Această postare explorează unele dintre aceste riscuri și vă pregătește să le gestionați.

1. Modificările pieței

Toate piețele fluctuează și se pot mișca în sus sau în jos. Dacă o scădere semnificativă a pieței are loc cu puțin timp înainte sau după pensionare, când abia ați început să vă valorificați activele, valoarea investițiilor dvs. poate scădea cu efecte pe termen lung. Chiar dacă piața se îmbunătățește ulterior, dacă primii cinci ani de pensionare sunt nefavorabili, recuperarea poate fi un pic dificilă. Totuși, există soluții alternative, precum un imprumut nebancar, care pot oferi o plasă de siguranță în astfel de situații.

Deoarece piețele devin din ce în ce mai volatile, o scădere bruscă a pieței poate afecta semnificativ investitorii care nu și-au diversificat portofoliile în mod corespunzător sau care nu pot aștepta ca piața să își revină. Prin urmare, luați în considerare efectele potențiale ale volatilității pieței asupra activelor dvs. de pensii.

Așadar, ce ar trebui să faceți pentru a vă acoperi investițiile în timpul fluctuațiilor pieței? Vă recomandăm următoarele acțiuni:

  • Reconsiderați-vă investițiile pe măsură ce vă apropiați de pensionare. Puteți trece la o abordare investițională mai conservatoare pentru a vă acoperi investiția.
  • Obțineți o anumită expunere la acțiuni, deoarece un portofoliu alcătuit din CD-uri, obligațiuni, numerar și acțiuni ar putea pierde ușor din valoare în timpul inflației.
  • Alocați-vă activele moderat pentru a reduce riscul de a supraviețui economiilor pentru pensionare.
  • Consultați-vă consilierul financiar cu privire la o strategie de retragere care să ia în considerare cerințele dumneavoastră de lichidități, toleranța la risc și vârsta.

2. Inflația

Pensionarii sunt de obicei mai vulnerabili la inflație, deoarece omologii lor activi pot obține o creștere salarială pentru a compensa creșterea costului vieții. De asemenea, omologii lor angajați pot concepe alte modalități de a-și spori veniturile, cum ar fi orele suplimentare de lucru sau începerea unor hărți secundare.

De exemplu, dacă o rată a inflației de 2% se menține timp de zece ani, aceasta poate aduce valoarea fiecărui 100 de euro la 81,7 euro. Dacă persistă timp de 25 de ani, aceasta poate reduce valoarea acelorași 100 de euro la 60,3 euro.

Inflația poate face toate astea finanțelor tale. Cu toate acestea, puteți face ceva în această privință. Faceți următoarele pentru a vă proteja:

  • Investiți în portofolii care cresc odată cu inflația, cum ar fi acțiunile sau proprietățile imobiliare.
  • Dacă aveți obligațiuni, ați putea adăuga titluri de trezorerie protejate împotriva inflației (TIPS) care oferă randamente care variază în funcție de rata inflației.

3. Creșterea costurilor medicale

Creșterea costurilor medicale este o altă amenințare pe care trebuie să o luați în considerare și pentru care trebuie să vă pregătiți pe măsură ce vă pensionați. În timp ce toată lumea speră să se bucure de o sănătate bună la pensie, unii seniori nu o fac. Costurile de menținere a sănătății pot crește din cauza imunității reduse. Aceste cheltuieli pot crește și din cauza inflației și a altor cauze independente de voința dumneavoastră.

Atunci când aceste costuri cresc, ele vă pot afecta negativ stabilitatea financiară. Amintiți-vă că aceste cheltuieli cresc atunci când venitul și capacitatea dvs. de a vă câștiga existența au scăzut. Mulți seniori au nevoie de un fel de asistență din cauza deteriorării stării de sănătate. Vă rugăm să rețineți că planurile Medicare din majoritatea țărilor europene nu acoperă aceste costuri, ceea ce înseamnă că trebuie să scormoniți în buzunar pentru a face față acestor nevoi.

Deci, dacă nu puteți garanta pe deplin că nu vă veți afla în astfel de condiții medicale, ce puteți face în această privință? Deși nu puteți opri aceste apariții, vă puteți pregăti pentru ele. Luați următoarele măsuri pentru a face față acestui potențial risc financiar.

  • Dacă vă apropiați de pensionare, planificați-vă din timp pentru cheltuielile medicale pe termen lung.
  • Încheiați o asigurare pe termen lung dacă sunteți sigur că nu veți putea face față confortabil cheltuielilor medicale pe termen lung din economiile dvs. pentru pensie. Puteți achiziționa această asigurare la 50 de ani dacă doriți să vă pensionați la timp și mai devreme dacă optați pentru pensionarea anticipată.

4. Supraviețuirea economiilor dvs.

În timp ce cu toții ne cunoaștem zilele de naștere, niciunul dintre noi nu ne cunoaștem datele de expirare. Prin urmare, riscul de a trăi mai mult decât economiile pentru pensionare este real. Europenii de astăzi trăiesc mai mult decât părinții lor. Deși trăirea îndelungată este o binecuvântare râvnită, aceasta nu trebuie să vă expună la probleme financiare inutile.

Nu doriți să vă împovărați copiii sau nepoții, deși nu este nimic în neregulă ca copiii să aibă grijă de părinții lor în vârstă care i-au crescut. Este mai bine să alegeți calea proactivă de evitare a acestui risc, deoarece viața este complicată și nu există nicio garanție că copiii dvs. vă vor supraviețui, deoarece vedem părinți care își îngroapă copiii adulți.

Cum vă pregătiți pentru această amenințare? Mai jos sunt câteva sugestii care să vă ajute să abordați această posibilitate:

  • Amânați vârsta la care veți solicita pensia de asigurări sociale. De exemplu, puteți începe să solicitați aceste beneficii atunci când împliniți 70 de ani în loc de 62. În acest fel, veți fi acumulat venituri care să vă ajungă pentru încă 8 ani în plus de viață lungă.
  • Amânarea plății asigurărilor sociale vă crește, de asemenea, plățile lunare în anii 80 și 90, deoarece acestea vor fi acumulat mai multă dobândă compusă.
  • Luați în considerare posibilitatea de a investi într-o rentă viageră pentru a vă mări veniturile la bătrânețe. Cu toate acestea, consultați-vă consilierul financiar pentru a înțelege această opțiune, deoarece anuitățile au avantajele și dezavantajele lor.

5. Politica publică

În cele din urmă, o schimbare în politica publică vă poate afecta economiile pentru pensie. Orice ajustare abruptă poate afecta regimurile fiscale, asigurările sociale, beneficiile Medicare și alte beneficii de pensii. Vă puteți acoperi economiile prin crearea unor surse suplimentare de venit în afara pensiilor și a asigurărilor sociale.

6. Ratele dobânzilor

Creșterea fondului dvs. de pensii depinde parțial de modul în care evoluează ratele dobânzilor. Mediile cu rate scăzute ale dobânzii pot fi excelente pentru debitori, dar nefavorabile pentru cei care doresc să economisească. Împrumutătorii și alte instituții financiare plătesc, de obicei, randamente scăzute ale investițiilor atunci când dobânzile sunt scăzute.

Încheiere

Un căpitan înțelept vede vântul și ajustează pânzele în loc să-l blesteme. La fel, un pensionar înțelept prevede potențialele amenințări la adresa stabilității sale financiare și reacționează în consecință. Această postare a discutat cele mai importante șase amenințări financiare la pensionare și modalitățile de a vă proteja economiile. Depinde de dvs. să începeți să vă pregătiți pentru aceste provocări, astfel încât acestea să nu vă fure bucuria apusului de soare.

 

×