x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Petrolul, unul dintre subiectele summitului Trump - Putin

Petrolul, unul dintre subiectele summitului Trump - Putin

12 Iul 2018   •   11:18
Petrolul, unul dintre subiectele summitului Trump - Putin

In cadrul discutiilor dintre presedintii Statelor Unite si Rusiei, Donald Trump si Vladimir Putin, ar putea fi ridicata inclusiv chestiunea pretului la petrol, sustine agentia Bloomberg, citand surse de la Moscova, potrivit carora liderul de la Kremlin este pregatit pentru o astfel de dezbatere.

 

Dupa seria de mesaje postate de presedintele Trump pe contul sau de Twitter si referitoare la OPEC, presedintele Putin este gata sa abordeze la intalnirea celor doi de la Helsinki si aceasta chestiune legata de productia de titei, au precizat sursele Bloomberg. 

Potrivit acestora, Kremlinul considera ca Trump va ridica problema cresterii suplimentare a cotelor de productie la petrol cu scopul reducerii pretului la benzina in ajunul alegerilor pentru Congresul SUA, din noiembrie anul curent. 

Incepand din aprilie anul curent, preturile la petrol s-au majorat cu 14% pe fondul cresterii cererii dupa promisiunea lui Trump de a introduce sanctiuni fara precedent impotriva Iranului si a scaderii livrarilor de titei din Libia si Venezuela. Pentru a compensa gaurile aparute pe piata, OPEC si o serie de tari care nu fac parte din organizatie, inclusiv Rusia, au convenit sa majoreze, temporar, productia. 

×