x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Centrele SPA, o oportunitate pentru medici

Centrele SPA, o oportunitate pentru medici

de Diana Scarlat    |    27 Oct 2012   •   00:08
Centrele SPA, o oportunitate pentru medici

Tinerii medici pasionaţi de studiul celor mai noi aparaturi şi de lucrul cu cei ce vor să-şi menţină starea de sănătate pot opta pentru centrele SPA, din ce în ce mai multe, de la un an la altul, în toată ţara.

Unul dintre centrele de recuperare şi SPA care a format o echipă de medici specialişti care lucrează cu turiştii este la Buziaş, foarte aproape de Timişoara şi de Lugoj. Medicii sunt în primul rând încântaţi de aparatura de ultimă generaţie pe care o pot folosi în hotelurile din staţiune, dar şi de un alt regim de lucru, faţă de spitalele şi policlinicile de stat. "Aici vin la tratamente de întreţinere din ce în ce mai mulţi tineri şi persoane de vârstă medie care doresc să-şi menţină starea de sănătate. De asemenea, sunt din ce în ce mai mulţi tineri care dezvoltă diverse afecţiuni profesionale, din cauza sedentarismului, a stresului zilnic şi a alimentaţiei necorespunzătoare, care se pot trata în centrele SPA şi de recuperare ale staţiunii, mai ales pentru că Buziaşul beneficiază de o apă minerală unică în această zonă a Europei şi de un ştrand cu apă minerală carbogazoasă unic în Europa", explică Cristian Bodescu, directorul medical al staţiunii turistice Buziaş. Medicul este unul dintre cei care şi-au dorit de la începutul carierei să lucreze într-un astfel de mediu privat din România, iar satisfacţiile sunt pe măsura aşteptărilor. "L-am cunoscut pe Cristian Bodescu acum şapte ani, la o conferinţă de la Bucureşti, şi ne bucurăm că am putut face o asemenea "achiziţie". Am reuşit să formăm aici o echipă foarte bună de medici de recuperare şi astfel putem asigura un tratament la nivel european pentru toţi turiştii staţiunii, mai ales acum, când vi la tratament nu doar persoane de vârsta a treia, ci şi persoane tinere, care vor să-şi asigure o mai bună stare de sănătate. Cu aparatură de ultimă oră şi cei mai buni medici, putem face faţă şi turiştilor străini care vin în număr din ce în ce mai mare în ţara noastră", explică Sorin Munteanu, directorul staţiunii Buziaş.

Dacă turismul balnear îşi va schimba targetul în următorii ani, lucru care deja a început să se întâmple, medicii români vor avea din ce în ce mai multe şanse de a-şi practica meseria în condiţii bune şi în ţară.

×