x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Capitala, Clujul, Iaşiul, Ilfovul şi Timişul sunt cei mai mari angajatori la începutul anului 2024

Capitala, Clujul, Iaşiul, Ilfovul şi Timişul sunt cei mai mari angajatori la începutul anului 2024

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2024   •   15:45
Capitala, Clujul, Iaşiul, Ilfovul şi Timişul sunt cei mai mari angajatori la începutul anului 2024

Capitala, Clujul, Iaşiul, Ilfovul şi Timişul sunt cei mai mari angajatori la începutul anului 2024. Din cele aproape 700.000 de aplicări înregistrate de la începutul anului, aproximativ 50% au venit din partea candidaţilor entry-level, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

Capitala, Clujul, Iaşiul, Ilfovul şi Timişul sunt judeţele în care s-au făcut cele mai multe angajări, conform datelor de la platforma de recrutare online eJobs. Angajatorii au început 2024 cu planuri de extindere a echipelor, astfel încât peste 20.000 de joburi au fost postate de la începutul anului pe eJobs.

Angajatorii din Bucureşti au avut cea mai mare nevoie de candidaţi la începutul acestui an şi au scos în piaţă puţin peste 10.000 de joburi noi. Clujul este al doilea cel mai activ judeţ, din acest punct de vedere, cu 4.100 de locuri de muncă noi. Urmează Iaşi, Ilfov, Timiş, Craiova, Prahova şi Braşov. Judeţele de la celălalt capăt al clasamentului sunt Mureş, Argeş, Ialomiţa şi Neamţ.

„Pentru prima parte a clasamentului este de aşteptat ca în lunile următoare să apară fluctuaţii şi să vedem creşteri ale unor judeţe în care anual este căutat un număr mare de angajaţi. Vorbim, spre exemplu, despre Timiş, Braşov sau Sibiu. Pentru că, dacă ne uităm la tot anul trecut, topul judeţelor în care s-au făcut cele mai multe angajări arăta astfel: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timiş, Ilfov, Braşov, Constanţa şi Prahova“ , adaugă Roxana Drăghici.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bucuresti cluj iasi angajatori