x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Concedieri în SUA. Yahoo vrea să dea afară 20% din angajați

Concedieri în SUA. Yahoo vrea să dea afară 20% din angajați

de Redacția Jurnalul    |    10 Feb 2023   •   23:45
Concedieri în SUA. Yahoo vrea să dea afară 20% din angajați
Sursa foto: Hepta

Yahoo a anunțat că vrea să concedieze peste 20% din totalul forței de muncă, ca parte a unei restructurări majore a diviziei sale de tehnologie publicitară, scrie Reuters.

Reducerile vor afecta aproape 50% din angajații din domeniul tehnologiei publicitare ai Yahoo până la sfârșitul acestui an, inclusiv aproape 1.000 de angajați în această săptămână, a precizat compania.

Yahoo, care este deținută de firma de private equity Apollo Global Management de la o achiziție de 5 miliarde de dolari în 2021, a adăugat că această mutare va permite companiei să se concentreze și să investească mai puțin în afacerea sa publicitară.

Acest lucru vine în contextul în care mulți agenți de publicitate și-au redus bugetele de marketing ca răspuns la ratele record ale inflației și la incertitudinea continuă privind o recesiune.

O serie de companii americane, de la Goldman Sachs Group la Alphabet Inc, au concediat, de asemenea, mii de angajați în acest an pentru a face față la scăderea cererii provocată de inflația ridicată și de creșterea ratelor dobânzilor.

×
Subiecte în articol: yahoo concedieri sua inflatie