x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cum alegi ținuta perfectă pentru interviul de angajare

Cum alegi ținuta perfectă pentru interviul de angajare

23 Iun 2015   •   10:11
Cum alegi ținuta perfectă pentru interviul de angajare

 Imaginea personală la un interviu este esenţială, aproape la fel de importantă ca CV-ul. Pe lângă competenţele cerute, candidatul ideal ar fi bine să transmită energie pozitivă şi seriozitate.
O ţinută office trebuie aleasă cu grijă, în funcţie de rigorile companiei căreia te adresezi. E bine să te informezi, în măsura în care este posibil, dacă în compania respectivă, pentru poziţia pe care ţi-o doreşti, există un anumit cod vestimentar şi cât de strict este acesta.

Costumul deux-pieces

Este, evident, prima şi cea mai bună alegere. Într-o instituţie financiar-bancară sau juridică e de dorit că tăieturile costumului să fie de o eleganţă clasică, în linii drepte sau uşor cambrate, cu lungimi moderate, fără niciun detaliu ce ar putea fi interpretat ca neserios sau provocător şi fără accente cromatice stridente.

Dacă în compania respectivă sau doar pentru departamentul pe care-l vizezi nu există un cod vestimentar strict, îţi poţi permite o paletă cromatică variată, alegând totuşi tonurile neutre sau stinse pentru piesele de bază şi înviorându-le cu mici accente de culoare.

Citește și Dieta cu hrişcă: slăbeşti 4 kg în 2 săptămâni

Culori recomandate

Poţi alege tonuri de maro, bej, verde închis, bordeaux, maro-roşcat, poţi încălzi severul taior bleumarin alăturându-i o bluză sau o poşetă roşie. Dacă îndrăzneşti mai mult cromatic, fii cât mai clasică şi sobră în croieli şi invers: o tăietură curajoasă, modernă, va fi echilibrată de culori neutre.

Când fişa postului respectiv cere imaginaţie şi creativitate, e bine ca ţinuta ta să vorbească prima despre aceste calităţi ale tale.

Citeste continuarea pe revistafelicia.ro.

×