x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cum îți poți optimiza activitățile de HR cu un program pontaj?

Cum îți poți optimiza activitățile de HR cu un program pontaj?

29 Apr 2024   •   17:32
Cum îți poți optimiza activitățile de HR cu un program pontaj?

În orice organizație, procesele de resurse umane pot fi îmbunătățite cu soluții precum program pontaj, soft salarizare sau alte aplicații pentru operațiunile de administrare de personal și salarizare.

Aceste instrumente digitale simplifică procesele interne, și permit specialiștilor HR să își dedice mai mult pentru a îmbunătăți experiența angajaților la locul de muncă. Dar cum te ajută concret un program pontaj să-ți optimizezi activitățile de HR?

Automatizarea procesului de pontaj

Principalul beneficiu al utilizării unui program pontaj este automatizarea procesului de monitorizare a timpului lucrat de către angajați. Ulterior, aceste date pot fi preluate ușor într-un soft salarizare, pentru a calcula cu precizie remunerațiile angajaților. Atunci când ai la dispoziție o soluție software de pontaj, nu mai ești nevoit să colectezi informațiile despre orele lucrate fie de pe hârtii, fie din tabele din Excel, care sunt susceptibile la erori umane și pot consuma mult timp. Un program pontaj permite înregistrarea precisă a orelor lucrate de fiecare angajat, inclusiv a orelor suplimentare, facilitând astfel efectuarea operațiunilor de payroll cu un soft salarizare.

Soluție de pontaj poate fi integrată cu o aplicație de payroll

Pentru a optimiza semnificativ calculul remunerațiilor, poți alege să integrezi un program pontaj cu un soft salarizare. În acest fel, poți prelua rapid datele despre orele lucrate în aplicația de payroll, pentru a începe operațiunea de calcul de salarii. Mai mult, un soft salarizare oferă opțiunea de a genera și de a transmite fluturașii de salariu către angajați, prin e-mail sau SMS.

Îți oferă date precise despre activitatea angajaților

Un program pontaj îți oferă posibilitatea de a genera rapoarte detaliate despre orele lucrate de către angajați, pentru a analiza și optimiza munca angajaților. Spre exemplu, cu astfel de rapoarte poți identifica anumite tendințe de absență sau în ceea ce privește orele suplimentare excesive, care ar putea necesita ajustări în procesele de programare a muncii.

Îmbunătățești transparența și comunicarea

Totodată, cu un program pontaj optimizezi comunicarea internă, deoarece poți oferi angajaților opțiunea de a-și gestiona în regim propriu pontajul și de a-și vizualiza istoricul orelor lucrate. Astfel, personalul nu mai este nevoit să se adreseze departamentului de HR pentru informații despre evidența timpului lucrat, inclusiv a orelor suplimentare.

Creșterea satisfacției angajaților

Implementarea unui program pontaj, ce poate fi integrat cu un soft salarizare, are de asemenea rolul de a îmbunătăți angajamentul și satisfacția angajaților. În primul rând, automatizarea proceselor administrative eliberează timpul și resursele departamentului de HR, permițându-i să se concentreze mai mult pe dezvoltarea și implementarea inițiativelor destinate îmbunătățirii experienței angajaților. În al doilea rând, transparența și accesul la informații precise despre orele lucrate și veniturile salariale pot consolida încrederea angajaților în companie, și pot crește satisfacția acestora la locul de muncă.

Alege un program pontaj ce poate fi personalizat

Exemplele menționate mai sus sunt doar câteva dintre procesele ce pot fi optimizate cu ajutorul unui program pontaj. Această soluție digitală este o necesitate pentru companiile care doresc să-și eficientizeze timpul, și să-și atingă mai ușor obiectivele propuse.

UCMS by AROBS, cu o experiență de peste 27 de ani, îți poate oferi un program pontaj configurabil pe nevoile tale specifice, dar și un soft salarizare. Pentru a afla mai multe detalii, trimite un email la sales@ucms.ro sau apelează numărul de telefon 0720 534 424.

 

×