x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Recalcularea pensiilor. Problemele cu care se confruntă seniorii României

Recalcularea pensiilor. Problemele cu care se confruntă seniorii României

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2024   •   15:45
Recalcularea pensiilor. Problemele cu care se confruntă seniorii României

Mulți seniori au primit noile decizii de recalculare a pensiilor cu erori. Greșelile au vizat veniturile și contribuțile, dar și formula de calcul aplicată.

Aceștia pot depune contestații la Casa de Pensii de care aparțin dar au fost puși pe drumuri și nevoiți să stea la cozi. O altă variantă este să-și ceară drepturile în instanță, în termen de 45 de zile, ceea ce înseamnă timp și bani. 

62.600 de cereri de revizuire au fost depuse la nivel național, dintre care 2.853 vor fi revizuite.

686 de cereri vor fi emise în județul Ilfov.

4.900 de decizii de recalculare rămân de trimis în județul Ilfov.

Erorile identificate de Casa Națională de Pensii Pubolice 

Preluarea Incorectă a Datelor: Informațiile din documentele justificative privind stagiile de cotizare și veniturile pot fi introduse greșit.

Interpretarea Eronată a Legislației: O aplicare greșită a normelor legale poate afecta calculul stagiilor contribuție și punctajele de pensie.

Certificarea Incorectă a Datelor de Către Angajatori: Datele furnizate de angajatori sunt esențiale pentru un calcul corect.

Comunicarea Deficitară din Partea Beneficiarilor: Pensionarii trebuie să informeze orice modificare care ar putea influența cuantumul pensiei.

Calculul Eronat al Diferențelor: Greșelile în recalcularea diferențelor dintre pensiile cuvenite și cele încasate sunt frecvente.

Casa de Pensii îi sfătuiește pe toți pensionarii să verifice corectitudinea recalculărilor și să depună contestații dacă au identificat erori pentru a se asigura că pensia a fost calculată corect, potrivit stiripesurse.ro. 

×
Subiecte în articol: recalculare pensii pensionari erori