x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Tendinţe pe piaţa muncii în 2024: Generative AI va duce procesele de recrutare la un nivel superior

Tendinţe pe piaţa muncii în 2024: Generative AI va duce procesele de recrutare la un nivel superior

de Redacția Jurnalul    |    25 Feb 2024   •   08:20
Tendinţe pe piaţa muncii în 2024: Generative AI va duce procesele de recrutare la un nivel superior
Sursa foto: freepik.com

Generative AI va duce procesele de recrutare, angajare şi gestionare a forţei de muncă la un nivel superior. Experimentele privind săptămâna de lucru de patru zile au început încă din 2022, iar la nivel european a început deja să se discute despre cum se poate reglementa un asemenea regim de lucru.

„Inteligenţa artificială a ajuns o tehnologie mult mai accesibilă, iar roboţii software au evoluat suficient de mult cât să devină viabili si fiabili”, anunță Ziarul Financiar care citează specialiști din domeniu.

Piaţa muncii a traversat în ultimii ani cea mai amplă transformare din ultimele generaţii, iar acest ritm alert al schimbărilor nu dă semne că ar încetini în 2024. Evoluţia continuă în tehnologie şi modul în care acestea modelează locurile de muncă, precum şi concurenţa încă acerbă pentru talente sunt câteva dintre provocările care modelează actualmente piaţa muncii, arată o analiză a Asociaţiei Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFSRU). În 2024, avansul tehnologic va continua să redefinească activitatea angajatorilor, iar angajaţii vor pune mai mult accent pe transparenţa salariilor şi flexibilitate, susţin membrii asociaţiei.

Generative AI va duce procesele de recrutare, angajare şi gestionare a forţei de muncă la un nivel superior. Tehnologia va prelua prin asistenţi virtuali întrebările standard de resurse umane, eficientizând procesele şi lăsând oamenilor de HR mai mult timp pentru sarcini strategice”, susţine Oana Popescu, managing director, Humangest Group.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Generative AI recrutare