x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Locuri de munca. Vrei să faci o schimbare în carieră? Orientează-te spre domeniile vedetă

Locuri de munca. Vrei să faci o schimbare în carieră? Orientează-te spre domeniile vedetă

de IncomeMagazine    |    22 Oct 2012   •   07:07
Locuri de munca. Vrei să faci o schimbare în carieră? Orientează-te spre domeniile vedetă
Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd/Getty Images/Wavebreak Media

Tot mai mulţi şomeri, dar şi companii care se uită cu lupa după personal calificat. Se întâmplă pe piaţa forţei de muncă din România, o piaţă cu prea puţini specialişti, unde cererea nu este corelată cu oferta. În această situaţie, găsirea unui angajat pentru anumite domenii dă dureri de cap agențiilor de recrutare şi atentează la bugetele firmelor care se văd nevoite să scoată lunar din buzunar până la 3.000 de euro pentru un salariat premium.

Cine sunt privilegiaţii şi cum reuşesc companiile să îi atragă?

Deţin competenţe pentru posturi ale căror denumiri în limba engleză par alese din dicţionarele tehnice şi sunt vedetele agenţiilor de HR. CV-urile lor sunt tot mai rare, pe o piaţă pe care nevoia de recrutare a firmelor a crescut cu 40% faţă de 2011. Specialiștii în vânzări - indiferent de piaţă, profesioniştii în IT, inginerii, reprezentanţii medicali, vorbitorii de limbi rare, căci şi despre ei este vorba, sunt cei mai căutaţi.

Nici criza nu a reuşit să schimbe acest lucru. Deficitul pe aceste zone nu vine doar din creşterea cererii, ci şi din reţinerea angajaţilor actuali de a-şi schimba locul de muncă, în această perioadă, după cum a explicat Marga Radu, head of permanent placement Adecco România. Nu există o regulă general valabilă în recrutarea acestor specialişti. Fiecare agenţie de gen are propria metodologie. Consultanţii experimentaţi adaptează procesul de recrutare pe profilul căutat, în funcţie de regiune, de companie, de competenţe. Unii preferă să posteze anunţuri şi să aştepte câteva zile sau chiar săptămâni aplicanţii, pe când  alţii pornesc într-o căutare directă, eficientă a profilurilor solicitate, folosind diferite resurse.

Dificultatea găsirii de specialişti de către departamentele de resurse umane se traduce prin timpul şi resursele alocate aducerii efective a unui salariat în companie.

Citeste AICI ce salarii ar putea sa primeasca specialistii

Citeste si
O tara europeana investeste 24 miliarde de euro in arme
Noua racheta balistica rusa, mai infricosatoare decat Satana
Un virus necrutator ar putea distruge omenirea in 5 ani
SUA au creat cea mai distrugătoare armă din istoria omenirii

×
Subiecte în articol: locuri de munca specialisti recrutare somer