x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ministrul Muncii: Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie

Ministrul Muncii: Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie

de Redacția Jurnalul    |    15 Aug 2024   •   08:14
Ministrul Muncii: Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie
Sursa foto: FB Simona Bucura Oprescu

Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie, spune ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Aceasta precizează că „cei mai mulți pensionari vor câștiga, nimeni nu pierde”.

„Am finalizat recalcularea! Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie! Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a făcut lucrurile la timp”, spune, joi, Simona Bucura Oprescu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, începând cu această săptămână noile decizii vor ajunge la pensionari, iar din septembrie peste 80% dintre pensionari vor primi pensii majorate.

„Cei mai mulți pensionari vor câștiga, nimeni nu pierde”, promite Oprescu.

Pensia medie crește de la 2.250 de lei, în iulie 2024, la 2.761 de lei, în septembrie 2024, potrivit ministrului Muncii.

Potrivit ministrului Muncii, noua Lege asigură pensii egale pentru muncă și contribuții egale, elimină inechitățile și garantează o creștere sustenabilă a pensiilor.

(sursa: Mediafax)

×