x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Proteste de amploare la Termocentrala Mintia. Autoritățile nu au luat legătura cu demonstranții

Proteste de amploare la Termocentrala Mintia. Autoritățile nu au luat legătura cu demonstranții

08 Sep 2020   •   12:30
Proteste de amploare la Termocentrala Mintia. Autoritățile nu au luat legătura cu demonstranții

Sute de angajați ai termocentralei Mintia protestează astăzi, pentru a doua zi consecutiv, fiind nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit unele drepturi băneşti în ultimele şase luni.

Din luna martie salariații nu și-au primit banii pentru decontarea navetei, ajutoarele de încălzire şi tichetele de masă. Suma totală restantă pentru fiecare angajat este de 3.500 - 5.500 de lei.

Niciun reprezentant al autorităţilor nu a luat legătura cu oamenii pentru le cunoaște doalențele. La proteste participă circa 200 de oameni.

Termocentrala este oprită de sâmbătă noaptea întrucît nu mai sunt stocuri de cărbune, iar aprovizionarea nu s-a putut face în aceste zile deoarece pe calea ferată se efectuează lucrări de modernizare în zona Simeria.

Energeticienii de la Mintia au mai protestat şi pe 18 august, revendicările fiind similare cu cele de acum.

Termocentrala Mintia are 700 de angajaţi şi face parte din Complexul Energetic Hunedoara, societate aflată în insolvenţă, alături de minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan şi termocentrala Paroşeni.

×
Subiecte în articol: protest termocentrala mintia