x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Salarii americane

Salarii americane

de Catalin Pruteanu    |    02 Sep 2007   •   00:00
Salarii americane

Consultanţii SAP sunt la fel de căutaţi in SUA ca şi in Romănia, cu diferenţa că acolo salariile anuale sunt de şase cifre. In dolari.

Joburile din domeniile tehnologic, vănzări, financiar, administrativ-operaţional şi inginerie sunt cele mai căutate pe piaţa internaţională a recrutării, potrivit unui studiu realizat de CNNMoney.

Topuri - Joburi de şase cifre

Consultanţii SAP sunt la fel de căutaţi in SUA ca şi in Romănia, cu diferenţa că acolo salariile anuale sunt de şase cifre. In dolari.

Joburile din domeniile tehnologic, vănzări, financiar, administrativ-operaţional şi inginerie sunt cele mai căutate pe piaţa internaţională a recrutării, potrivit unui studiu realizat de CNNMoney. Motivul este salariul anual de "şase cifre", adică sume de peste 100.000 de dolari. In domeniul tehnologic, la mare căutare sunt locurile de muncă legate de vănzarea şi implementarea sistemelor ERP (enterprise resource planning), sisteme aproape indispensabile oricărei companii moderne. Pe primul loc la vănzări se află compania care produce SAP.

Căştiguri. "Acest sistem informatic are implicaţii in toate activităţile unei firme, de la departamentele financiare sau de resurse umane pănă la distribuţie", declară pentru CNNMoney Jason Hersh, manager al firmei de recrutare KleinHersh International. Potrivit lui Hersh, căştigul mediu anual al unui consultant SAP se incadrează intre 100.000 şi 125.000 de dolari, dar specialiştii sunt greu de găsit. Problema lipsei consultanţilor de SAP este intălnită şi in Romănia, la noi insă salariile oferite nu trec de jumătatea din aceste sume. Vănzările de medicamente şi echipamente medicale le oferă angajaţilor din domeniu satisfacţii materiale. Aici, retribuţiile pot depăşi 150.000 de dolari anual pentru poziţii de middle management. In domeniul producţie, joburile care se ocupă de controlul calităţii şi joburile de logistică sunt plătite, in medie, cu 120.000 de dolari pe an.

Â

La căutare - Finanţe şi conta

Analiştii financiari şi contabilii sunt in continuare cel mai bine plătiţi şi mai căutaţi. In SUA, un contabil cu experienţă profesională intre doi şi patru ani poate căştiga pănă la 70.000 de dolari, iar un analist financiar poate avea pănă la 100.000 de dolari intr-o companie din marile oraşe americane. Printre cele mai consistente salarii din America se numără cele ale directorilor de hoteluri, care pot ajunge la 250.000 de dolari anual.

×
Subiecte în articol: cariera dolari