x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Sezonul târgurilor de elită

Sezonul târgurilor de elită

de Diana Scarlat    |    22 Oct 2011   •   21:00
Sezonul târgurilor de elită

Targurile de joburi, dar si cele educationale au deja traditie in peisajul de toamna. Mii de absolventi le calca pragul, fie pentru a-si cauta un loc de munca bine platit, la angajatorii de top, fie pentru a gasi cea mai buna universitate din strainatate.

La Bucuresti au fost prezenti, in perioada 15-16 octombrie, reprezentanti ai 52 de universitati de top din Europa, la editia de toamna a Targului World Education, cu ocazia inceperii campaniei de admitere pentru anul universitar 2012-2013. La targ au fost prezente 24 de universitati britanice de elita si 15 universitati de renume din Olanda, printre care se numara Haga, Groningen si Maastricht. Organizatorii nu se asteapta la o scadere semnificativa a numarului cererilor, in ciuda cresterii taxelor, in Marea Britanie, deoarece, spun ei, se pastreaza mecanismul de acordare a imprumuturilor studentesti care acopera taxa de scolarizare. 'Noile taxe din Anglia vor influenta optiunile studentilor si pentru alte tari, datorita reorientarii candidatilor spre institutii de invatamant superior in Tara Galilor, unde taxa va ramane de 3.450 de lire sterline, si Scotia, unde educatia este gratuita dar locurile sunt limitate', precizeaza Svetlan Danev, reprezentantul companiei, organizatoare a evenimentului. Acesta mai spune ca tinerii romani vor putea studia gratuit in Danemarca, tara unde costurile pentru cazare si pentru asigurarea traiului zilnic sunt mai ridicate decat in alte tari. Taxele la uni­versitatile din Marea Britanie sunt cuprinse intre 7.500 si 9.000 de lire sterline, la universitatile din Tara Galilor, taxele sunt de 3.465 de lire sterline, iar la universitatile din Olanda, in jur de 1.800 de euro/an.

Un alt targ, de aceasta data, pentru elita me­dicinei, se desfasoara in perioada 7 octombrie – 20 noiembrie, in 17 orase din Romania, Bulgaria, Ungaria si Slovacia. Dupa Brasov (7 octombrie) si Bucuresti (8-9 octombrie), 'Cariere in Alb' – Green edition a plecat la Craiova (22-23 octombrie), Timisoara (11 noiembrie), Oradea (12 noiembrie), Cluj-Napoca (13 noiembrie), Targu-Mures (14 noiembrie), Iasi (18 noiembrie), Galati (19 noiembrie) si Constanta (20 noiembrie).

Anul acesta, ofertele de locuri de munca vin din Marea Britanie, tarile nordice, Franta, Belgia si Germania pentru medici generalisti, internisti, farmacisti, medici pentru anestezie terapie intensiva, pentru cardio­logi, pediatri, asistenti medicali. Targul reuneste peste 20 de expozanti, care ofera un total de apro­xi­mativ 8.000 de locuri de munca in intreaga Eu­ropa, oferte de educatie, servicii si produse pentru profesionistii din domeniul medical. Pentru profesionistii din celelalte domenii, La Bucuresti se va desfasura targul de joburi 'Angajatori de TOP', in perioada 28-29 octombrie, la Sala Palatului. Vor participa peste 90 dintre cei mai activi angajatori care recruteaza in domeniile IT, telecom, financiar-bancar, outsourcing, inginerie, marketing si vanzari.

×
Subiecte în articol: piata muncii