x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Unde se pot angaja cei două mii de oameni, rămaşi fără slujbe după închiderea fabricii Nokia

Unde se pot angaja cei două mii de oameni, rămaşi fără slujbe după închiderea fabricii Nokia

30 Sep 2011   •   15:12
Unde se pot angaja cei două mii de oameni, rămaşi fără slujbe după închiderea fabricii Nokia

In contextul in care Nokia tocmai a anuntat ca va inchide fabrica din Romania, piata muncii din zona va suferi modificari importante. Intr-un studiu Bestjobs, se incearca identificarea directiilor in care s-ar putea orienta cei peste 2000 de angajati, afectati de decizia investitorului finlandez de a inchide fabrica de la Jucu.

Potrivit studiului, Cluj-Napoca se afla in topul oraselor in care se fac recrutari, momentan fiind disponibile peste 3900 de posturi, iar printre cele mai active companii se regasesc Fortech, IQuest, ISDC, Evoline, Endava si Emerson.

Pentru cei care se pot reloca, exista companii care fac angajari in domenii variate, de la IT, Inginerie, pana la specialisti vanzari si consilieri financiari. Ofertele de locuri de munca sunt in principal in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Iasi, Sibiu si Arad, iar cele mai multe se adreseaza candidatilor cu experienta de 3-5 ani si cu studii superioare finalizate.

In functie de domeniul si de pozitia pentru care se recruteaza, candidatii au nevoie de diverse aptitudini si competente.

Industria auto, dar si industria grea, sunt in cautare de ingineri.

Programatorii nu vor avea probleme in gasirea unui job, fiind momentan cei mai cautati specialisti. Mai multe companii de profil ofera momentan aproximativ 200 de joburi in IT, pentru candidatii care au cunostinte tehnice specizalizate si cunosc limba engleza. Companiile cauta in continuare software developeri, testeri, programatori, profesionisti cu experienta in diverse limbaje de programare sau ingineri software.

Pentru cei care vor sa isi gaseasca un job in afara granitelor, agentiile de recrutare au peste 200 de oferte disponibile, in variate domenii si tari din Europa, dar nu numai. Ofertele se regasesc in special in sectorul sanatatii, IT si Inginerie, insa angajatorii straini mai cauta romani ce au cunostinte si in constructii, restaurante sau vanzari.

Citeste si: Bosch se pregateste de o investitie care va angaja 1.000 de persoane la Jucu

In aceasta saptamana, Nokia a decis inchiderea fabricii din Romania. Peste 2.200 de oameni vor ramane fara locuri de munca. Inchiderea fabricii de la Jucu, judetul Cluj, este urmarea unui program de eficientizare si reducere a costurilor. Se pare ca unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

×