O nouă premieră la Radio România Cultural. De fapt, o triplă premieră absolută, cu trei spectacole realizate după poveştile lui Lyman Frank Baum: "Humpty Dumpty”, "Bomboanele fermecate” şi "Fetiţa care avea un urs”. Cunoscut publicului din România ca autor al "Vrăjitorului din Oz”, americanul L.F. Baum (1856 - 1919) a scris, cu har şi o originalitate ieşită din comun, multă literatură dedicată copiilor. A fost totodată un mare om de teatru, nu atât prin scenarii proprii, cât, mai ales, prin felul în care i-a susţinut (inclusiv material) pe unii dintre contemporanii săi din domeniul scenei.
Textele lui Baum, inedite în limba română, au fost traduse şi dramatizate de Sanda Socoliuc. Direcţia de scenă i se datorează lui Toma Enache, care le oferă ascultătorilor o nouă probă de virtuozitate, de măiestrie regizorală, în susţinerea dinamismului şi a fluidităţii celor trei spectacole radiofonice.
Annemary Ziegler, Ion Haiduc, Eugen Cristea, Liliana Pană, Teodora Calagiu Garofil, Adrian Anghel, Liviu Cheloiu, Malina Tomoioagă, Armand Calotă, Cristina Cabel sunt actorii care dau viaţă personajelor lui Frank Baum. Din distribuţii fac parte şi doi copii: Ana Maria Ţoghină, care, la cei 8 ani împliniţi de curând, joacă rolul principal din "Fetiţa care avea un urs” cu degajarea proprie unei actriţe experimentate şi Laura Creiniceanu, elevă în clasa a V-a, foarte convingătoare parteneră de "scenă radiofonică” a actorilor profesionişti.
Stelică Muscalu (în "Humpty Dumpty” şi "Bomboanele fermecate”) şi Patricia Prundea (în "Fetiţa care avea un urs”) semnează, cu excelenţă şi sensibilitate, regia muzicală.
Din echipa de creaţie mai fac parte: ing. Mirela Georgescu, care semnează cu acurateţe şi fantezie regia tehnică şi Milica Creiniceanu, care a asigurat, cu bună stăpânire a mijloacelor specifice, regia de studio. Producătorul spectacolului: Sanda Socoliuc.
Noile producţii realizate de Teatrul Naţional Radiofonic pentru Copii - "Humpty Dumpty”, "Bomboanele fermecate” şi "Fetiţa care avea un urs”, vor fi transmise în premieră absolută la Radio România Cultural, sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 9:00.