x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Remuneratie COLOSALA pentru Elon Musk!

Remuneratie COLOSALA pentru Elon Musk!

22 Mar 2018   •   10:41
Remuneratie COLOSALA pentru Elon Musk!

Grupul Tesla a anuntat ca actionarii sai au aprobat o colosala remuneratie exceptionala de aproape 56 miliarde de dolari pentru Elon Musk, emblematicul patron si fondator al constructorului de masini electrice de inalta calitate.

 

Reuniti la Fremont, sediul companiei din California, ei au validat un proiect de remunerare anuntat in ianuarie de consiliul de administratie, dar denuntat de cabinetele de consiliere specializate, care au catalogat suma stupefianta. Cele 56 miliarde de dolari reprezinta performantele bursiere inregistrate de Tesla in ultimii 10 ani la bursa. 

Grupul a fost fondat de Musk in 2003, cu scopul declarat de a deveni cea mai mare intreprindere ca valoare de piata din lume.

Sustinatorii acestui plan cred ca remuneratia il va obliga pe Musk, om de afaceri implicat in multe alte domenii, sa ramana la carma Tesla si in urmatorul deceni, pentru a conduce grupul pe calea transformarilor care vor marca sectorul auto.

De cealalta parte, criticii amintesc ca Musk, deja miliardar si detinator a 20% din capitalul Tesla, nu are nevoie de atati bani. "Vazand amploarea acestei remuneratii, credem ca pierderea va fi mare pentru actionari", a comentat Anne Sheehan, de la fondul californian de penii CalSTRS, care detine 258.084 actiuni Tesla, evaluate la 80,1 milioane dolari.

 

×
Subiecte în articol: remuneratie grup tesla elon musk miliardar