x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Raport UE: România, la coada topului european privind educaţia financiară

Raport UE: România, la coada topului european privind educaţia financiară

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2023   •   10:15
Raport UE: România, la coada topului european privind educaţia financiară

România rămâne la coada topului european privind educaţia financiară. Un raport UE arată discrepanţa semnificativă dintre ţările europene, potrivit publicației Ziarul Financiar.

România rămâne în continuare la coada clasamentului ţărilor din Uniunea Europeană (UE) privind educaţia financiară, cu doar 13% dintre respondenţi care au răspuns corect la 4 sau 5 din întrebările folosite în primul raport ela­borat de Uniunea Europeană, Eurobaro­meter, pentru monitorizarea nivelului de educaţie financiară a ţărilor membre.

Un procent de 57% dintre români au răspuns corect la 2 sau 3 întrebări, în timp ce 30% fie nu au răspuns la nici o întrebare, fie au răspuns corect la o singură întrebare.

La polul opus, Olanda conduce topul, cu 43% din respondenţi care au răspuns corect la 4 sau 5 întrebări, 39% care au răspuns corect la 2 sau 3 întrebări şi 18% cu răspuns corect la o întrebare sau care nu au răspuns corect la nici una.

Pe total, rezultatele Eurobarometrului arată că 18% dintre cetăţenii UE prezintă un nivel ridicat de educaţie financiară, 64% un nivel mediu, iar restul de 18% un nivel scăzut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: educatie financiara romania