x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Rulaj record de aproape 100 de milioane de euro miercuri pe Bursa de la Bucureşti

Rulaj record de aproape 100 de milioane de euro miercuri pe Bursa de la Bucureşti

21 Oct 2015   •   21:04
Rulaj record de aproape 100 de milioane de euro miercuri pe Bursa de la Bucureşti
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Tranzacţiile derulate miercuri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au atins o valoare record de 441,36 milioane de lei (99,64 milioane de euro), pe fondul înregistrării în sistem a operaţiunii prin care Fondul Proprietatea a vândut un pachet de circa 4% din acţiunile Romgaz (SGN).

Fondul Proprietatea a anunţat marţi că a vândut pe Bursa de Valori Bucureşti un număr de 14.715.000 acţiuni Romgaz, pentru care a încasat peste 419,37 milioane de lei. Fondul Proprietatea a vândut, în cadrul aceleiaşi oferte, şi un pachet mult mai mic de acţiuni Romgaz, prin GDR-uri, la Londra. În total, pe BVB şi pe Bursa de la Londra, Fondul Proprietatea a vândut 4,15% din acţiunile Romgaz, mai mult decât intenţiona iniţial, pentru 456 milioane lei (103,1 milioane euro), cu un discont de 6,8%.

'Fondul Proprietatea a vândut o parte din participaţia pe care o deţine la Romgaz pentru a face rost de lichidităţi în vederea realizării programelor de răscumpărări ale propriilor acţiuni pe care le desfăşoară", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Ovidiu Serdean, broker la IFB Finwest.

Fondul Proprietatea va deţine, la finalizarea tranzacţiei, 22,54 milioane de acţiuni în Romgaz, reprezentând aproximativ 5,84% din capitalul social al companiei şi din drepturile de vot.

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis miercuri în creştere cu 0,23%, la fel ca şi indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a urcat cu 0,24%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,13%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a 'câştigat' tot 0,13%. AGERPRES

×