x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Schwartzenberg îi ameninţă cu închisoarea pe redactorii de la Realitatea TV care îl vor urma pe Sebastian Ghiţă

Schwartzenberg îi ameninţă cu închisoarea pe redactorii de la Realitatea TV care îl vor urma pe Sebastian Ghiţă

07 Oct 2011   •   12:47
Schwartzenberg îi ameninţă cu închisoarea pe redactorii de la Realitatea TV care îl vor urma pe Sebastian Ghiţă

Numai jurnalist la Realitatea TV sa nu fii zilele astea. Redactorii postului sunt amestecati, fara voia lor, in conflictul dintre patronat si (fosta) administratie, adica dintre Elan Schwartzenberg si Sebastian Ghita. Primul le-a scris, astazi, celor aproximativ 800 de angajati, amenintandu-i, nici mai mult, nici mai putin, cu inchisoarea, in cazul in care il vor urma pe Sebastian Ghita, in tentativa acestuia de a nu scapa de sub control conducerea televiziunii.

'Oricare dintre voi se asociaza, in orice fel, direct sau indirect, cu Sebi si tentativa lui de furt al Realitatii se implica automat in multiple infractiuni civile sau penale', se spune in mail-ul transmis de Elan Schwartzenberg si reprodus, integral, de paginademedia.ro. Lasand la o parte faptul ca nu exista infractiuni civile (infractiunea este o fapta sanctionata penal), amenintarea este cat se poate de transparenta.

Patronul Realitatea Media aplica tactica 'biciului' (amenintarea) si 'zaharelului', anuntand ca va plati toate salariile la data de 15 octombrie.

Dupa ce, ulterior declararii insolventei Realitatea Media (6 septembrie 2011) le recomandase angajatilor Realitatea TV sa semneze cu RTV Satellite Net, pentru a-si incasa salariile, Elan Schwartzenberg sustine, acum ca 'Nu recomand nimanui sa-si dea demisia (de la Realitatea Media – n.r.) si va informez ca nimeni nu va poate obliga sa faceti acest lucru. (…) Va rog pe toti sa rezistati cu stoicism pana reuseste justitia sa intre in actualul sediu sau in cel mai rau caz pana la 1 noiembrie, cand va astept in noul sediu Willbrook'.

Emailul precizeaza ca Sebastian Ghita 'uita numeroase persoane in ziua platii salariilor, cat despre restul taxelor si impozitelor nu mai vorbesc, in perioada contractului de management datoriile firmei au crescut exponential (nici macar satelitul care este vital pentru orice televiziune nu a fost platit!!!), a intrat cu bacanii in grila editoriala' etc. Dupa care, Elan Schwartzenberg conchide: 'Unicul si fragilul fir care-l desparte pe Sebi de cosul de gunoi al istoriei este contractul pe spatiu, ilegal facut si pentru care exista o plangere penala, pentru ca, in rest, azi, nu mai are nici un drept managerial, administrativ, cat despre proprietate nu mai spun… asa ca va rog respectuos sa nu credeti nici una din multiplele lui povesti nemuritoare'. Interesant este ca toate aceste argumente enumerate in argumentarea deciziei de anulare a contractului de management cu Asesoft existau si in urma cu cateva zile, cand patronul Realitatea Media inca sustinea ca e in relatii excelente cu Elan Schwartzenberg, cu care va continua colaborarea in noul sediu.

Schwartzenberg isi incheie epistola catre angajati cu o metafora: 'Am cumparat un autobuz si ma uit siderat cum fostul sofer (dat deja afara) incearca sa fuga cu tot cu autobuz, cu pasageri cu tot si cu bagajele tuturor si cu banii incasati pe bilete, fara sa inteleaga ca mai devreme decat intelege el urmeaza un final dezastruos'.

Citeste si:

Sebastian Ghita: Vantu si Schwartzenberg tocmai mi-au facut un cadou de 15 milioane de euro. Vezi ce replica patronul Realitatea Media (EXCLUSIV)

Elan Schwartzenberg incearca sa impiedice preluarea Realitatea TV de catre Sebastian Ghita prin intermediul CNA

×