x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri SUA vand aliatilor europeni arme în valoare de 4,7 miliarde dolari

SUA vand aliatilor europeni arme în valoare de 4,7 miliarde dolari

05 Apr 2018   •   06:44
SUA vand aliatilor europeni arme în valoare de 4,7 miliarde dolari

Administraţia americană a aprobat contracte de armament incheiate cu aliati europeni, în valoare de 4,7 miliarde de dolari, inclusiv vânzarea unor avioane de luptă F-16 Slovaciei.

 

Achizitionand 14 aparate F-16 americane, Bratislava va putea sa înlocuiasca flota sa alcaatuita din MiG-29 de fabricaţie rusă. Valoarea acestui contract, care include si livrarea de piese de schimb şi rachete aer-aer, atinge 2,91 miliarde dolari, în special în beneficiul grupului american Lockheed Martin.

În cazul Spaniei, Madrid va cumpara 17 elicoptere de transport greu CH-47F Chinook ale gigantului american Boeing. Alături de alte echipamente, acest contract atinge valoarea de 1,3 miliarde dolari.

La randul sau, Londra va cheltui 500 de milioane de dolari pentru un program de drone de supraveghere sau de luptă MQ-9 Reaper, realizate de General Atomics.

Administraţia preşedintelui american Donald Trump pune presiune pe membrii NATO pentru a-şi spori cheltuielile de apărare, apreciind că Statele Unite contribuie prea mult la securitatea colectivă în cadrul Alianţei Atlantice şi că povara trebuie mai bine împărţită. AGERPRES

×