x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin Frumuseţe naturală, cu ingrediente la-ndemână

Frumuseţe naturală, cu ingrediente la-ndemână

de L. Budin    |    17 Feb 2021   •   07:30
Frumuseţe naturală, cu ingrediente la-ndemână

Iaurtul gras, uleiul de măsline, mierea - toate sunt ingrediente naturale, numai bune de folosit în compoziţii care redau strălucire tenului, gâtului sau decolteului. Ajută la hidratarea, hrănirea şi purificarea pielii, şi îţi şterg de pe chip semnele lăsate de trecerea timpului.

 

Sursă excelentă de vitamine pentru ten este uleiul de măsline extravirgin. Hidratează şi hrăneşte tenul - şi nu are în compoziţie chimicalele de care poate te fereşti. Seara şi dimineaţa, preţ de câteva săptămâni, masează-ţi cu blândeţe pielea feţei, a gâtului şi a decolteului cu puţin ulei (o jumătate de linguriţă), cât să intre bine în piele.


Loţiune demachiantă

Uleiul de măsline poate fi folosit şi drept demachiant, dacă e amestecat cu puţin suc de aloe vera (o ceaşcă de ulei pentru o cană cu suc). Poţi să foloseşti combinaţia şi pentru a elimina impurităţile din jurul ochilor. Amestecat cu un pic de miere şi cu suc de lămâie, acţionează ca o mască nutritivă pentru tenul gras. Pentru tenul uscat, uleiul trebuie combinat cu o jumătate de avocado zdrobit şi cu miere. Masca se lasă să acţioneze 10-20 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.


Amestec din iaurt şi lămâie

Bicarbonatul de sodiu alimentar nu e bun numai în copturi: ajută şi la curăţarea pielii de impurităţi şi de inesteticele puncte negre. Prepară o pastă groasă din bicarbonat şi apă şi aplică pe pielea cu probleme. Lasă să acţioneze, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă operaţiunea de câteva ori pe săptămână, mai multe săptămâni în şir. Şi iaurtul gras are efect de curăţare a porilor şi de hidratare. Masează-ţi pielea feţei cu câteva linguri de iaurt, zilnic. Ca să obţii o mască hrănitoare, amestecă iaurtul cu ovăz măcinat sau cu zeamă de lămâie.


Mască din făină de orez

Un ingredient ceva mai neobişnuit, dar nu scump şi uşor de procurat din orice magazin cu profil naturist este făina de orez. Alege, dacă poţi, varianta bio, care e bună pentru tenurile sensibile. Prepară o mască în felul următor: într-un bol, adaugă o lingură de făină de orez şi lapte, cât să obţii o pastă omogenă nu foarte groasă. Încălzeşte foarte uşor o lingură de ulei de măsline, pe bain-marie. Încearcă cu degetul - dacă temperatura e suportabilă, aplică pe faţă cu vârful degetelor, în peliculă fină. Adaugă un strat de pastă de făină de orez şi lapte. Lasă 15 minute, apoi clăteşte.

×