x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin Trucuri pentru pulovere perfecte

Trucuri pentru pulovere perfecte

de Georgiana Mihăilă    |    23 Feb 2021   •   07:40
Trucuri pentru pulovere perfecte

Doamnele și domnișoarele sunt pretențioase, se ştie. Iar când vine vorba de piese de vestimentaţie, cu atât mai mult. Puloverul perfect e greu de găsit - iar odată găsit, trebuie păstrat cu cea mai mare grijă, ca să arate ca nou cât mai mult timp şi să fie purtat atât timp cât o permit trendurile din modă. 

 

Ca să îţi menţii puloverul în stare bună, cât vrei tu de mult, trebuie să ştii cum să întreţii această piesă de îmbrăcăminte, în funcţie de tipul firului din care ţesut, de textură, de culoare ş.a.m.d.

 

Evită spălările frecvente

Nu spăla puloverul foarte des. Asta nu înseamnă să umbli cu el murdar, ci să porți întotdeauna un maiou, un tricou sau o bluză cu mânecă lungă pe dedesubt. Astfel, te vei putea îmbrăca cu același pulover de mai multe ori, iar numărul de spălări va fi redus. Ține minte, cu cât îl bagi mai des la mașina de spălat, cu atât se va largi mai repede, se va decolora sau își va pierde din structură. 

 

Atenţie la etichetă

Când speli un pulover, nu uita să o faci conform indicațiilor trecute pe etichetă. În funcție de materialul din care este confecționat, puloverul trebuie spălat fie la mașină, fie manual. Așadar, verifică întotdeauna eticheta interioară pe care sunt trecute indicațiile producătorului – iar dacă ești tentată să o tai, păstreaz-o într-un loc sigur. 

 

Fără umeraş

După ce l-ai spălat și l-ai uscat, nu pune niciodată puloverul pe umeraș. Chiar dacă ocupă mai mult spațiu, specialiștii recomandă să îl împătureşti și să îl pui în dulap. În caz contrar, se va lărgi şi își va modifica forma. 

 

Aparat contra scamelor

Dacă, în timp, încep să apară fire de material agățate, nu trebuie decât să le tragi la interior, cu un croşet sau cu un ac mare. 

Scapă de scame cu ajutorul unui aparat special – toate doamnele și domnișoarele care își doresc haine perfecte ar trebui să aibă un aparat de curăţat scame. Acesta poate fi folosit atât pentru pulovere, cât și pentru colanți, hanorace și alte piese vestimentare. Nu trebuie decât să treci cu aparatul peste zona pe care vrei să o reîmprospătezi. 

×