x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani . Arestarea unei bande

Acum 100 de ani . Arestarea unei bande

25 Mar 2012   •   21:00

Jandarmii rurali au reusit sa prinda o banda de 32 de tigani care au savarsit foarte multe furturi in targusorul Codaesti si in satele din jurul Iasiului. Hotii operau astfel: in vremea cand oamenii se duceau la lucru, ei patrundau in casa si furau tot ce gaseau. Opt din aceasta banda mai inselau pe tarani cu "Apa de aur", zicand ca pot face dintr-o piesa de 5 lei una de aur de 20 de lei. La perchezitia ce li s-a facut s-au gasit mai multe piese de 5 lei falsificate. Banditii au fost inaintati parchetului.

La masa cu Lagardelle
Un pranz intim a reunit aseara, in jurul eminentului sociolog si conferentiar d. Hubert Lagardelle (Franta), pe directorul "Adevarului", C. Mille, si pe cativa dintre redactorii ziarelor noastre, precum si pe dnii C. Dobrogeanu-Gherea, Costa-Foru si Racovschi. Pranzul a fost servit de Casa Enescu & Andreescu. S-au schimbat cateva cuvinte insufletite de cele mai calde sentimente pentru Franta, Romania si miscarea democratica a celor doua popoare. Orchestra de sub conducerea incomparabilului Grigore Dinicu s-a intrecut uimind si entuziasmand pe savantul si artistul oaspete si nu mai putin pe ceilalti comeseni.

Pentru escursionistii spre Rucar
Birjarii din Campulung Muscel, constituiti in societate, au cumparat automobilul-omnibus al Casei Leonida & Co., care incepuse cursa Campulung-Rucar pe contul numitei Case. Automobilul va continua cursele, luand pasageri pentru Valea Mare-Dragoslavele-Rucar. Totodata, birjarii din aceasta societate vor aduce si doua taximetre, pentru cursele la gara si in oras.
Din "Dimineata", 26 martie 1912; texte selectate de Veronica Bectas

×