x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Bal în Capitală

Acum 100 de ani. Bal în Capitală

14 Feb 2012   •   21:00

Aseara a avut loc in sala Teatrului National balul organizat de colonia austro-ungara din Capitala sub patronagiul ministrului Austro-Ungariei la Bucuresti, principele de Furstenberg.
Balul s-a deschis la orele 10, prin intrarea printului si principesei de Furstenberg, cari au fost primiti de comitetul organizator aranjat pe doua randuri.
Orchestra a intonat imnul imperial austro-ungar.(…)
Intre persoanele oficiale se aflau d-nii Delavrancea, Take Ionescu, Gr. Cantacuzino si altii.
La orele 11 jumatate si-a facut aparitia principesa Maria, insotita de d-na Mavrodi.

Intoxicatie cu cocaina
Ieri, pe la orele 6 dupa-amiaza, a incetat din viata in str. Vernali No. 4 o domnisoara, Elena Rimniceanu, eleva in clasa a VIII-a a externatului care s-a intoxicat, acum doua zile, cu cocaina.
D-ra. Elena Rimniceanu este fiica d-lui Alexandru Rimniceanu, doctor chimist la scoala de poduri si so­sele.(…) Duminica dupa-amiaza, d-ra Rimniceanu, fiind indispusa din cauza durerilor provocate de o masea stricata, ca sa se linisteasca, a luat o buata de vata, a inmuiat-o intr-o solutie de cocaina si in urma a pus-o in maseaua stricata. D-ra Rimniceanu s-a culcat apoi si in timpul somnului a inghitit bucata de vata imbibata cu cocaina. Otrava a inceput sa lucreze si dupa cateva minute, tanara fata s-a sculat din cauza groaznicelor arsuri provocate de otrava. Parintii fetei, alarmati, au trimis dupa un medic din apropiere, care a venit imediat in ajutorul fetei. Nenorocita fata se simtea insa din ce in ce mai rau si ieri pe seara a incetat din viata, cu toate ajutoarele medicale ce i s-au dat.
Din "Dimineata" 15 februarie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×