x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani: Faptul divers

Acum 100 de ani: Faptul divers

22 Apr 2012   •   21:00
Un duel
Ieri, la orele 12, a avut loc un duel cu pistolul intre contele Czernin, consilier al legatiei austro-ungare, si d. Ioan C. Arion, fiul dlui general Arion. Martorii contelui Czernin au fost dnii col. Petre Greceanu, aghiotantul printului Ferdinand, si contele Saint-Yvanny, secretar al legatiunii austro-ungare; iar martorii dlui Arion: capitanul Gheorghe Moruzzi si principele Serban Cantacuzino, care a fost si directorul luptei. S-au schimbat doua gloante, fara rezultat, dupa care adversarii s-au reconciliat pe teren.

Orient-Expres
Ieri au iesit din tara cu Expresul Orient dnii Gr. Rosetti-Solescu, ministru plenipotentiar; N.A. Lahovary, atasat de legatiune; Greigueil, secretar la legatiunea franceza din Capitala si I. Hristodorescu, deputat. Dnii Rosetti-Solescu si Lahovary calatoresc la misiunile lor, d. Greigueil se reintoarce in patria sa, iar d. Hristodorescu calatoreste de placere.

Arestarea de la Manastirea Tiganesti
Ieri au fost arestati Alexandru Protopopescu si sotia lui, la Manastirea Tiganesti, unde au fost gasiti facand chef. Se stie ca asupra lor s-a gasit suma de 600 lei si un inel valoros. Atat la manastirea Tiganesti, cat si la politie, ei nu au voit sa spuna exact de unde aveau banii gasiti asupra lor. Banii – spunea Protopopescu – sunt ai mei, i-am castigat. Inelul il am de la parintii mei. Protopopescu insa nu a voit sa arate in ce fel si unde a castigat banii. Sotia lui de asemenea nu a voit sa dea nici o explicatie. El a sustinut tot timpul ca a castigat suma de 800 lei. Insa cand a fost cercetat la siguranta si cand s-a facut socoteala la banii cheltuiti s-a vazut ca intreaga suma depaseste 1.500 de lei. Ieri dupa-amiaza a fost ascultata si soacra lui Protopopescu, insa nici dansa nu a facut vreo declaratie care sa merite atentie.

Explozia din str. Campineanu
La beraria dlui Marin Ionescu din strada Campinenau s-a intamplat ieri o explozie care a avut urmari destul de grave. Un vas ermetic inchis, cu acid carbonic, a facut explozie si a ranit grav pe d. Ionescu care se afla in apropiere. Ranitul a fost dus la spitalul Coltea.

Ciocnire intre doua automobile
Ieri dimineata, pe Calea Victoriei, in apropiere de Ministerul de Finante, doua automobile s-au ciocnit intre ele. Automobilul cu No. 572 venea cu viteza dinspre Piata Amzei inspre Calea Victoriei. Dinspre sosea venea automobilul cu No. 409. Cele doua automobile s-au ciocnit cu putere. Masina cu No. 572 a suferit mari stricaciuni. Nu s-a intamplat nici un accident de persoane.

Tentativa de omor
Ieri, o tentativa de omor s-a savarsit in strada Dreptului. Un anume Ilie Stefanescu traia in concubinaj cu femeia Marie Grunveld. Ieri, in urma unor certuri, el a batut foarte grav pe concubina lui. Nenorocita femeie se afla internata la spitalul Brancovenesc, iar atentatorul arestat la politie.

(Din "Dimineata", 23 aprilie1912; texte selectate de Tudor Cires)

×
Subiecte în articol: acum 100 de ani