x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Furturi de Sfintele Sărbători

Acum 100 de ani. Furturi de Sfintele Sărbători

29 Mar 2012   •   21:00

Pentru hoti si oamenii cu instincte rele, sosirea Sfintelor Sarbatori nu constituie o impiedicare de la fapte nedemne si furtisaguri ordinare. Astfel, parchetul din Ilfov a fost instiintat ca in primele zile de Pasti s-au savarsit peste 12 furturi, cu spargere, in diferitele comune ale judetului, dintre care spicuim pe cele mai de seama. In comuna Chirnogi, hotii s-au introdus in carciuma lui Marin Tanase, prin spargerea ferestrei din pimnita, si i-au furat 200 de lei din tejghea. In comuna Manastirea, hotii au furat din pravalia lui Radu Sofian 150 lei in bani si marfuri in valoare de 215 lei. In satul Belu a fost sparta pravalia lui Bogdan.

Banchetul de la Bulevard

Membrii corpului diplomatic au dat aseara un banchet in onoarea dlui de Giers, care a fost numit ambasador al Rusiei la Constantinopol. Banchetul a avut loc in sala de marmura a restaurantului Bulevard. Au luat parte: d. de Giers cu dna, d. Titu Maioescu cu dna, dr. Rosen, ministrul Germaniei, cu dna, d. Blondel, ministrul Frantei, cu dna, ministrul Turciei cu dna, ministrul Persiei cu dna, ministrul Belgiei, ministrul Serbiei, ministrul Americii cu dna, contele Czernin, principesa de Furstenberg. Nu s-a tinut nici un toast.

Concert pentru saraci

Vineri, 30 martie, la orele 3 dupa amiaza, are loc un matineu, in sala Eintracht din strada Dionisie No. 64, un concert urmat de bal, in scop de binefacere pentru saraci. Acest matineu artistic-dansant se va da de catre dra Maria Constantinescu de Conta, premiata a Conservatorului din Bucuresti si din Paris, cu concursul mai multor artisti. Programul contine lucrari de vioara, piano, harpa si recitari, precum si “Scanteia' de Pailleron, care va fi interpretata de dna Brun, d. Alex. Bottez si dra Maria C. de Conta.

Din “Dimineata', 30 martie 1912; texte selectate de Veronica Bectas

×
Subiecte în articol: furturi de sfintele sărbători