x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. În jurul morţii lui Petre Liciu

Acum 100 de ani. În jurul morţii lui Petre Liciu

04 Apr 2012   •   21:00

Ieri toata ziua a fost un pelerinaj extraordinar la Biserica Alba. O lume imensa a venit sa vada ramasitele pamantesti ale aceluia care a fost Petre Liciu. Pe catafalc s-au depus splendide coroane si jerbe de flori. (…) Directiunea generala a Teatrului National din Bucuresti a primit, cu ocazia mortii mult respectatului artist Liciu, urmatoarea telegrama: "Ne exprimam adanca noastra durere pentru moartea pretuitului artist Liciu, a carui amintire o vom pastra de-a pururi in sufletele noastre".


O premiera
Prima lucrare dramatica a dnei Maria Rosetti, "Valurile iubirii", se va prezenta azi, joi seara, la Teatrul National. Rolurile principale vor fi interpretate de doamnele Romanescu, Sturza si Giurgea si de dnii P. Sturza, Bulandra si Dutulescu. Reprezentatia, care are loc in contul societatii de binefacere "Obolul", va fi onorata si cu prezenta Principesei Maria.


De la Teatru
Teatrul Leon Popescu. – Trupa franceza prezinta "Sylvie ou la courieuse d’amour", de Abel Hermant. Piesa reprezentata aseara e prefacerea moderna a unei povesti de dragoste in stilul frivol si libertin din vremea daramarii Bastiliei. (…) Piesa a fost jucata cu destula gratie de dna Jeanne Lion, dnii Volnys, Leubas, Savoy, Ichac, dar i-a lipsit cadrul feeric necesar acestor povestiri dantelate si frivole. (…)
Teatrul Comoedia. – Pentru intaia oara s-a jucat "In gheara" (La griffe), una dintre primele lucrari dramatice ale lui Henri Berstein. "La griffe" s-a dat in Bucuresti acum cativa ani de catre Leloir, care avea o creatiune remarcabila in rolul lui Achille Cartelon. D. Radovici si-a ales acest rol si a avut o creatiune interesanta.

(Din "Dimineata", 5 aprilie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache)

×
Subiecte în articol: calendar