x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani: Întâmplări din Capitală

Acum 100 de ani: Întâmplări din Capitală

08 Ian 2012   •   21:00
Acum 100 de ani: Întâmplări din Capitală

Cum se fura in Capitala. Siguranta Capitalei a fost in­cu­nostiintata des­pre aparitia unui hot care opereaza in imprejurari iden­tice cu un hot care a fost arestat acum trei ani. Hotul in chestiune, inca necunoscut, s-a prezentat la cizmarul P. Demetria­de din Calea Mosi­lor no. 88 si a cerut ca sa trimita o pereche de ghete dnei Cristescu din Calea Mosilor no. 92. Cizmarul trimitand cu doua perechi de ghete pe ucenicul Carol Botas, acesta a fost intampinat in gangul caselor cu no. 92 de catre acelasi individ, care luandu-i ghetele din mana a spus ca le duce sus dnei Cristescu sa le probeze si i-a spus, in acelasi timp, baiatului sa aduca si alte doua perechi de ghete barbatesti.

Nestiind cu cine are a face, ucenicul s-a inapoiat la pravalia stapanului sau si a adus celelalte doua perechi de ghete. Nemaigasind insa in gang pe tanarul care ii facuse comanda, ucenicul s-a urcat sus. Se poate usor inchipui surprinderea ucenicului cand a aflat ca dna Cristescu nu comandase nici o pereche de ghete si ca cizmarul a fost victima unui hot. Se stie ca acum trei ani, in aceleasi imprejurari a fost furata Casa Capsa din Capitala.

O servitoare hoata. Femeia Paulina N. Ciobotaru, de fel din comuna Gioseni (Buzau), in varsta de 18 ani, a disparut din serviciul stapanului sau, d. R. Tufeanu, din str. Stirbey Voda no. 104, furandu-i un lant de aur pentru gat cu o moneda jubiliara, 1.250 lei, o jacheta neagra de postav, o pereche de pantofi gri si mai multe alte obiecte din casa.

Furtul din strada Smardan. Un facator de rele, ramas nedescoperit, a fortat oblonul si a spart geamul galantarului ceasornicariei dlui M. S. Beresteanu, din str. Smardan no. 22 bis si a furat 14 ceasornice de nickel, 8 lanturi aurite si 2 lanturi de aur.

Nenorocirea de la fabrica Katz. Ieri noapte, mai multi lucratori de la fabrica Katz, pe cand ridicau de la foc un cazan cu smoala topita, din nebagare de seama l-au rasturnat. Smoala fierbinte s-a varsat peste lucratorii Alexandru Marin si Alexandru Constantinescu, ambii din str. Fundatura Popa Stan no. 17, arzandu-i la maini si la fata.

Accidentul de la Arsenal. Plutonierul Toma Costache si lucratorul Dumitru Mihai, din str. 13 Septembrie no. 178, descarcand in curtea Arsenalului niste lazi dintr-o caruta, una din ele a cazut peste el, ranind pe cel dintai la amandoua picioarele si coasta dreapta, iar pe al doilea, la piciorul stang.

Diverse. Elevul D. Voinescu de 13 ani, din str. Posta Veche no. 2, in timpul cand patina pe lacul din Cismigiu, a cazut spargandu-si capul. (Din "Universul", 8 ianuarie 1912)

×
Subiecte în articol: calendar