x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Moartea suspectă a unui copil

Acum 100 de ani. Moartea suspectă a unui copil

17 Iun 2013   •   00:06
Acum 100 de ani. Moartea suspectă a unui copil

În strada Brumărel din Capitală a fost găsit mort un copil care are o umflătură la gât. Să fie într-adevăr o crimă? Nu s-a stabilit încă definitiv, dar aceasta este bănuiala dlui dr. comunal Negrea. Iată despre ce este vorba: În Fundătura Brumărel No. 8, locuieşte o femeie, anume Elena Elefterescu, care avea un copil, Petre, în etate de două luni. Ieri băieţelul a încetat pe neaşteptate din viaţă. Medicul comunal a refuzat să dea cuvenita recomandaţiune de înmormântare, bănuind că la mijloc ar fi o crimă, mai cu deosebire că micul cadavru prezintă o umflătură la gât. În consecinţă, d. dr. Negrea a dispus să se trimită cadvrul la institutul medical legal. Cercetările au fost începute de comisarul Ionescu şi vor fi continuate de parchet.

Ceartă între precupeţi

În strada Raionului, de la marginea Capitalei, s-a săvârşit ieri d.a. un atentat – ceea ce de altfel nu este un lucru rar prin partea locului. Olteanul Ion Grigore, în vârstă de 17 ani, de fel din judeţul Dol, s-a luat la ceartă pe stradă cu un alt precupeţ, anume Ilie Mirea, care locuieşte împreună cu el la aceeaşi gazdă din strada Raionului No. 137. Cearta a avut loc în apropierea locuinţei comune. La un moment dat, Grigore, înfuriindu-se, a scos un briceag şi a lovit pe Mirea în regiunea intercostală. Comisarul Trestianu, de la circ. 24, a dus pe rănit la spitalul Colţea şi a arestat pe atentator.

Scandalul din str. Laboratorului

În strada Laboratorului din Capitală, s-a întâmplat ieri pe la orele 2 d.a. un enorm scandal. D. Niţă Carol, în vârstă de 32 de ani, cu locuinţa în str. Laborator nr. 21, a băut un pahar mai mult la masă. Rezultatul a fost că a început să caute ceartă vecinilor. O vecină mai colţată, anume Niculina N. Pavel, de 28 ani, a luat o prăjină şi a început să-l măsoare, făcându-i câteva răni la cap. El a răspuns în acelaşi mod, lovind-o peste picioare. Scandalul a sfârşit prin intervenţia trecătorilor, care au anunţat societatea de Salvare. Internul de serviciu a pansat pe Carol şi a dat îngrijirile necesare Niculinei, care leşinase.

Încercare de sinucidere

Dra Iulia Sigmund Singer, în vârstă de 18 ani, cu locuinţa în str. Spiroiu No. 5, în urma unor neînţelegeri familiale, a luat 250 grame de esenţă de oţet. Comisarul Tache Ştefănescu, şeful circ. 9, a anunţat societatea de Salvare, care a făcut spălături stomacale sinucigaşei. În urmă a fost dusă la Spitalul Filantroppia, unde a fost internată. Starea d-rei Singer nu este gravă.

Moarte subită

Aseară pe la orele 9, dna Alfonsina Schatowen, de 55 ani, profesoară de limba franceză la copiii dlui Nedelcu, directorul ministerului de Justiţie, din str. 11 iunie No. 29, a încetat subit din viaţă, în timp ce se îmbrăca în camera sa. S-a avizat parchetul.

Din “Universul”, 17 iunie 1913; texte selectate de Tudor Cireş

×