x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Noul ministru de Război

Acum 100 de ani. Noul ministru de Război

02 Apr 2012   •   21:00

Cu trenul fulger, care soseste in gara Craiova la ora 1 si jumatate p.m., a trecut spre Bucuresti noul ministru de Razboi, d. general Argetoianu. D-sa fiind seful conservatorilor de Dolj, membrii clubului local au tinut sa se afle la gara si sa faca venerabilului senator de Dolj o manifestatie politica. (…) D. Argetoianu a dat mana cu cei prezenti, care i-au transmis felicitari pentru inalta demnitate la care a fost chemat. A avut apoi o convorbire cu d. Misu Saulescu care prin forma cum a exprimat dlui general Argetoianu felicitari pentru intrarea in minister, si-a tradat surprinderea ca aceasta i-a luat-o inainte in acest cabinet. Se vede ca noul ministru de Razboi a inteles aceste aluzii si s-a grabit sa raspunda dlui Misu Saulescu ca spera ca intre d. Virgil Arion si d. Saulescu, acesta din urma va reusi sa ocupe locul de la Instructie. "Prin intrarea dumitale in minister, pe langa ca oltenii vor fi mult mai satisfacuti, dar vor putea avea un om in deplina putere care ar putea sa se devoteze pentru binele tarii, in general, sI intereselor Doljului, in special.

Franz Josef si Bucovina
Din Viena vine stirea ca imparatul Franz Josef va numi in curand in postul de arhimandrit de scaun la mitropolie, la Cernauti – post reclamat de ruteni – pe preotul roman Orest Popescu.

Vlaicu la Cernauti
Aviatorul roman Aurel Vlaicu a sosit la Cernauti spre a face zboruri de incercare in vederea ascensiunii de duminica viitoare, 8 aprilie. In toata tara se observa un mare interes pentru proiectata ascensiune.
Din "Dimineata', 3 aprilie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×