x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. O bae în lacul Cişmigiu

Acum 100 de ani. O bae în lacul Cişmigiu

13 Feb 2012   •   21:00

Un numar restrans de persoane au fost martore unei interesante scene intamplate ieri, in timpul zilei in gradina Cismigiu. Un profesor de limba germana de o scoala particulara din Capitala, I.S., gelos de faima castigata de francezul Chevalier, care face inconjurul lumii descult si care se afla de doua zile in Bucuresti, a cautat sa fie si mai original decat acesta si in consecinta a proectat sa traverseze inot si imbracat lacul Cis­mi­giu. Aceasta hotarare eroica, da, eroica – caci nu-i putin important faptul ca cineva sa faca o bae, in luna februarie, si intr-un lac pe jumatate inghetat, fie acel lac chiar Cismigiul – a fost luata de curajosul I.S. dupa o noapte de chef(…). Direct de la chef si insotit de amicii sai, d. I.S. s-a dus la Cismigu si, imbracat cum era, s-a aruncat in apa inotand pana la mij­lo­cul lacului. Raceala apei a avut insa un efect extraordinar: d. I.S. si-a revenit din starea in care se afla si dandu-si seama de prostia pe care o facuse, a renuntat de a mai continua sa traverseze lacul. Sergentul din post, care nu a vrut sa priceapa astfel de distractii, a inaintat pe d. I.S. la circ. 6 unde a fost nevoit sa semneze un proces verbal de cele intamplate.

Panica de la teatrul "Lyric"
Aseara, la teatrul Lyric, in timpul spectacolului, s-a declarat un inceput de incendiu, care a produs o ade­va­ra­ta panica printre spectatori. Se can­ta opereta "Zana papusilor" de catre artisti companiei Grigoriu.
La un moment dat, in timpul spectacolului, a luat foc un paravan de scanduri de pe scena, de la un scurt circuit electric. Parte din spectatri, care au vazut paravanul arzand, au parasit locurile lor si-au indepartat spre iesire, strigand "foc! foc!". S-a produs o adevarata panica.
Din "Dimineata", 14 februarie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×