x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar ACUM 100 DE ANI: Primul proces care se judecă noaptea la judecătorie

ACUM 100 DE ANI: Primul proces care se judecă noaptea la judecătorie

22 Ian 2012   •   21:00

Procesul de ultragiu intentat de d. judecator Perieteanu sotilor Sachelarie Jean N. – Judecatoria Ocolului II, din Capitala, a tinut aseara intaia sedinta de noapte, potrivit legii celei noi. S-a judecat procesul de ultragiu intentat de d. judecator Perieteanu-Buzau dnei si dlui Sachelarie Jean N., avocat din Bucuresti. S-a deschis sedinta la orele 5 d.a., procesul judecandu-se in continuare. Se stie ca acest proces a fost stramutat la judecatoria Ocolului II pentru motive de suspiciune legala. D. Perieteanu s-a prezentat prin d. aparator Zamfirescu, iar d. Sachela­rie Jean s-a aparat singur.

S-a procedat la ascultarea martorilor. Din depozitiile acestora a reiesit ca d. judecator Perieteanu-Buzau, cand a facut o descindere locala, s-a transportat in soseaua Bonaparte, la locuinta sotilor Sachelarie, in lipsa dlui Jean Sachelarie de acasa. Dupa unii martori, d. judecator a fost intampinat de dna Sachelarie prin cuvinte putin reverentioase, care au continuat chiar dupa ce d. judecator si-a declinat competenta; iar dupa altii – d. Perieteanu-Buzau, fara a declara in ce calitate s-a prezentat la locuinta sotilor Sachelarie, a insultat pe dna Sachelarie, pentru motiv ca aceasta n-ar fi voit sa-i deschida in lipsa barbatului sau de acasa.

Pe de alta parte, d. avocat ar fi trimis d. ju­decator Perieteanu un bilet prin care ii spunea ca nu-i da voie sa intre in casa d-sale. A fost nevoie sa fie sedinta de noapte, care s-a terminat dupa orele 12, continuandu-se cu ascultarea martorilor. Judecatoria prezidata de d. judecator George Saulescu a fixat pentru vineri, 20 ia­nuarie, la orele 5, judecarea fondului.

×
Subiecte în articol: calendar