x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani: Răsturnarea guvernului

Acum 100 de ani: Răsturnarea guvernului

06 Feb 2012   •   21:00

Ieri, la orele 2 si jumatate d.a., s-au intrunit la d. Take Ionescu, membrii aflatori in Capitala ai comitetului executiv al partidului conservator-democrat, spre a discuta asupra situatiunii politice. S-a hotarat inceperea campaniei de rasturnare in contra guvernului. (Din 'Universul', 7 februarie 1912)

Expozitia produselor manastirilor
Ieri, la orele 3 dupa-amiaza, prin­cipesa Maria, insotita de principesa Elisabeta, a vizitat expozitia produselor manastirilor din tara ce s-a deschis in localul Casei bisericilor. Principesele au fost intampinate de catre d. C.C. Arion, ministrul cultelor si instructiunii publice, de d. D. Boroianu, administratorul Casei bi­sericilor, si de mai multe calugarite care au aranjat expozitia. O calugarita a oferit principesei Maria un foarte frumos buchet de flori. Principesa Maria, vizitand expozitia, s-a interesat de aproape toate lucrurile expuse, a admirat finetea cu care sunt lucrate diverse tesaturi si a retinut cateva. Au mai vizitat ieri expozitia foarte multe doamne din elita Capitalei.

Planul laptariei cooperative
In treacat am anuntat nu demult ca la Curtea de Arges (la tamazlacul statului de la Flamanzita), ministerul agiculturii a hotarat infiintarea unei mari cooperative de laptarie dupa sis­­temul celor din Olanda. (…) Se va proceda la o con­tabilitate in sistem danez, la sa­te­nii asociati, pentru a se stabili raportul intre hrana si cantitatea de lapte ce da fiecare vaca, precum si procentul de unt. (Din 'Dimineata', 7 februa­rie 1912)

• Texte selectate de Magda Cristina Ursache

×
Subiecte în articol: calendar