x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Seria neagră: Osemintele din strada Frumoasă

Acum 100 de ani. Seria neagră: Osemintele din strada Frumoasă

13 Apr 2012   •   03:57

Ieri dimineata pe la orele 9, muncitorii care fac sapaturi in curte No 51 din strada Frumoasa au facut o lugubra descoperire. In dreptul ulucilor care despart acea curte de curtea No 53 au gasit scheletul foarte bine conservat al unui om. Osemintele par a fi fost ingopate acolo acu 7 sau 8 ani. Craniul scheletului s-a gasit in acea curte, iar celelalte oseminte sunt in curtea vecina. (...) De notat ca prin partea locului n-a fost niciodata vreun cimitir sau vreo biserica.

Incercare de sinucidere
Aseara, pe la orele 8, pe soseaua Kiselef, in apropiere de rondul al II-lea s-a intamplat o incercare de siucidere. Un tanar, Mitica Ghirculescu, in etate de 17 ani, domiciliat in strada Vespari No 15, a incercat sa-si puna capat zilelor band 250 grame spirt denaturat. Disperatul tanar a fost dus de catre sergentul din post la spitalul Filantropia, unde i s-au facut spalaturi stomacale. In urma ajutoareclor ce i s-au dat, el este in afara de orice pericol.

Tragedia din Gara de Nord
Asta noapte, in Gara de Nord, o tanara fata in etate de 18-20 de ani si-a pus capat vietii. (…) Nenorocita fata s-a aruncat din trenul de Virciorova si a fost mutilata oribil de roatele vagonului. Imprejurarile in care si-a pus capat vietii nenorocita fata sunt urmatoarele: Aseara, la orele 9:45, din gara de Nord a plecat trenul de Virciorova. Nimic suspect nu s-a observat in plecarea trenului si nici macar pe linie de catre acarii care se gasesc la scurte distante pana la podul de piatra. In momentul in care unul dintre acari schimba acul, a vazut de-a curmezisul liniei asezat corpul unei femei.
Din "Dimineata", 13 aprilie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×