x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani: Ştiri politice

Acum 100 de ani: Ştiri politice

31 Ian 2012   •   21:00

D. Jean Richepin, de la Academia franceza, a anuntat ca va tine la Bucuresti o conferinta despre 'Le­genda lui Napoleon', cu auditiune de poeme de Victor Hugo, Lamartine, Auguste Barbier, Stendhal, Beranger si altii.

Audienta
Aseara pana noaptea tarziu au circulat diferite stiri alarmante cu privire la audienta dlui Ionel Bratianu la rege, precum si cu privire la un consiliu de ministri ce s-ar fi tinut in palat sub presedintia regelui si in care s-ar fi discutat asupra demisiunii dlui Ioan Lahovary, ministrul dome­niilor, data in urma dificultatilor ce continua a intampina proiectul sau de rascumparare a bunurilor de mana moarta, din partea presedintelui sena­tului, d. George Cantacuzino. Se punea in legatura si audienta dlui Bratianu cu acest consiliu de ministri.

Fruntasii guvernamentali se aratau in adevar ingrijati, mai cu seama ca ministrii s-au eschivat a da ochii chiar cu cei mai intimi amici ai lor. Sefii si fruntasii opozitiei s-au inchis de asemenea aseara in cel mai desavarsit mutism. S-ar parea ca situatiunea este in adevar extrem de incordata si se apropie de o solutie definitiva. (Din 'Dimineata', 1 februarie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache)

×
Subiecte în articol: calendar